Nieuws

Lijst Harry Bakker is er uit: de kerntaken zijn bepaald.
31-03-2011

Ruim 1 miljoen aan besparingen ingevuld zonder pijnlijke keuzes!

Hoewel nut en noodzaak van grote bezuinigingen nog steeds ongewis is, valt er niet te ontkomen aan de politieke realiteit van de kerntakendiscussie.  De Lijst Harry Bakker stelt zich hierbij constructief op in de discussie met andere partijen.  Door de ambtenaren zijn er honderden voorstellen gedaan om besparingen te realiseren. Verenigingen en particulieren hebben massaal gereageerd met hun visie daarop en er zijn suggesties gedaan voor andere invulling. Daarnaast werden de raadsfracties geïnformeerd vanuit het standpunt van het maatschappelijk middenveld (clubs, diverse verenigingen en organisaties). Hiernaar hebben wij goed geluisterd.

Natuurlijk heeft de Lijst Harry Bakker de voorstellen bestudeerd, technische vragen gesteld en de inspraak meegenomen in de te maken afwegingen. Volgens onze fractie is het mogelijk om in 2015 de 'noodzakelijke' ruim 1 miljoen euro in te vullen  zónder echt pijnlijke keuzes te maken ten koste van leefbaarheid en onze vrijwilligers cq verenigingen.  Die waarderen wij en hun bijdrage aan de samenleving is cruciaal!

Zie voor de selectie van de voorstellen hier, waarin de voorstellen met prioriteit 1 staan vermeld met een totaal bedrag van 1,4 miljoen. Daarnaast worden zo'n 3.000 ambtelijke uren bespaard. Incidentele baten en lasten zijn ongeveer gelijk. De lijst bevat zo'n 45 kostenbesparende maatregelen als beheer vastgoed verminderen door afstoting gebouwen, vermindering catering, sobere verkiezingen, minder communicatie, verkeersmaatregelen beter uitvoeren en interne zaken in de bedrijfsvoering op het gemeentehuis (vakliteratuur, bewassing, etc.)....  Bezuinigen op ambtelijke inzet in de wijkbesturen (die zijn allemaal al actief) en de openingstijden van onze milieustraat (4 dagen met een ruimere zaterdagopenstelling bijv.) staan er nog niet bij! Samen met andere partijen hopen we zo een basis te vinden voor een sluitende meerjarenbegroting.  Dan kan alles wat we in Drimmelen hebben opgebouwd de afgelopen jaren ook blijven voor de burgerbevolking.

Hopelijk kunnen we met de hele Raad de kerntakendiscussie (die ook veel tijd en ambtelijke uren kost...) op een waardige wijze afsluiten. Spreek daarom de komende tijd onze fractieleden aan; reageer via de telefoon/mail en blijf ons volgen en voeden via onze website www.lijstharrybakker.nl in deze cruciale periode! Wij gaan voor een veilige, leefbare toekomst in onze mooie gemeente Drimmelen.

Fractie Lijst Harry Bakker. 

< Terug naar nieuwsoverzicht