Nieuws

Mooie zwemdag in het Puzzelbad; tot volgend jaar!
04-09-2011

Afgelopen zaterdag 3 september was de jaarlijkse afsluiting van het buiten zwembadseizoen. Vele maanden is het Puzzelbad weer open geweest, duizenden bezoekers hebben er weer vele ontspannen en sportieve uurtjes gehad. En de laatste dag was het ook weer mooi weer!

Heel veel inwoners van Terheijden en de omliggende kernen (incl. Breda!) hechten veel waarde aan het mooie, rustige en centraal gelegen zwembad. Dat er kwam omdat de inwoners van Terheijden voor een rijksdaalder een puzzelstukje kochten en zo een groot bedrag bij elkaar spaarden. Want alleen dan zou de toenmalige gemeente Terheijden het zwembad aanleggen en onderhouden. Die toezegging/belofte/afspraak zou de komende tijden wel eens cruciaal kunnen zijn in de komende maanden. Nu de gemeente Drimmelen bezuinigen overweegt op cruciale voorzieningen. Want het Puzzelbad is voor jong en zeker ook voor oud een belangrijke voorziening. Voor gezondheid, leefbaarheid en opvoeding. Vertrouwd, gezellig en goed voor de conditie.

Zo was er op de laatste zwemdag weer een behoorlijk groep actievelingen voor hun zwemuurtje. Met iemand die dit jaar zelfs ELKE dag heeft gezwommen: Gerard van Vugt. Een prestatie om trots op te zijn, maar wat te zeggen van de 84-jarige mevr. Nel 'Tiko' Schets-van den Broek. Zij duikt nog vrolijk van de duikplank en zwemt meters onder water. Zó blijf je fit zegt zij vol overtuiging en worden kostbare WMOvoorzieningen uitgespaard. Terwijl de jeugd binnenstroomt en joelend in het water springt, haasten de badmeesters zich weer naar hun positie. Maar niet nadat zij hebben verzekerd dat ook zij volgend seizoen weer present zijn in het veilige en vertrouwde Puzzelbad. Tot ziens!

Een zwembadfan.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht