Nieuws

INVESTEREN IN DRIMMELEN, ONZE 10 SPEERPUNTEN
31-12-2013

een veilige, leefbare en betrokken gemeente

Lijst Harry Bakker is de grootste politieke partij van onze gemeente Drimmelen. Wij luisteren naar u en nemen u altijd serieus. Bij de verkiezingen op 19 maart 2014 hopen we weer op uw steun/stem . We hebben bewezen dat we zowel in de gemeenteraad als in het college goed en constructief (samen)werken en ook in financieel moeilijkere tijden visie hebben getoond. De zwembaden blijven open, de haven in Drimmelen is verkocht, er zijn veel bouwplannen opgestart en gerealiseerd, waardoor  het inwonersaantal is toegenomen, de financiële situatie van de gemeente is weer gezond en de ouderensubsidie is weer in ere hersteld.

 

ONZE  10  SPEERPUNTEN

1.       We investeren in Drimmelen

De gemeente heeft ongeveer € 45 miljoen aan reserves, waarvan een groot gedeelte ingezet kan worden. Ons credo is liever investeren dan oppotten.  

Investeren in: betere wegen, veiligheid en preventie

  • betere wegen:
    • geen lapmiddelen, maar duurzaam onderhoud,
    • goede en veilige fietspaden,
    • glasvezel voor iedereen.

 

  • veiligheid:
    • de wijkagent en BOA  op straat, waardoor het aantal inbraken afneemt,
    • korte aanrijtijden ambulances,
    • voldoende  AED’s, die  24 uur beschikbaar zijn,
    • stimulering  burgernet, vliegende brigades en duurzaam veilige inrichting van  straten en wijken,
    • een professioneel werkende en betaalbare brandweer.

 

  • preventie:
    • een schone luchtkwaliteit,
    • zorgen dat voorzieningen en verenigingen als hart van onze samenleving behouden blijven,
    • het voorkomen van vereenzaming,
    • het stimuleren van mantelzorg,
    • duurzaam inkopen, bouwen, handelen  en investeren,

 

Als we zelf investeren in Drimmelen kan er een beroep gedaan worden op Europese, landelijke of provinciale subsidieregelingen. Hierin gaan miljoenen euro’s om, waarvan nagenoeg niets in Drimmelen terecht komt. Gemeente Drimmelen zal zich hierop actiever in gaan zetten. Dit kan in samenwerking met de regio West-Brabant.

2.       Samen denken en samen doen

Lijst Harry Bakker denkt niet in belemmeringen en problemen, maar in oplossingen waarbij initiatieven van burgers toegejuicht en ondersteund worden. Er komt een lokale subsidieregeling voor burgerinitiatieven. De ambtenaren denken met u mee en zijn er voor de dienstverlening aan u als burger, vereniging en bedrijf.

 

3.       OZB niet verhogen  en hondenbelasting afschaffen

De onroerendezaakbelasting laten we niet stijgen (alleen inflatiecorrectie).

De hondenbelasting wordt afgeschaft.

 

4.        Woningbouw in alle dorpen en flexibele ruimtelijke ordening

In alle dorpen worden duurzame en betaalbare woningen gebouwd. In het buitengebied zijn meer activiteiten toegestaan, zoals de bouw van carnavalswagens, hobbymatige activiteiten  en lichte bedrijvigheid. Verpaupering en leegstand wordt hierdoor voorkomen en de dynamiek en kwaliteit van het gebied  wordt versterkt.

 

5.       Zorg op maat voor iedereen

Inwoners zijn in principe zelf verantwoordelijk voor hun zorg en welzijn. Pas als (groepen) inwoners deze verantwoordelijkheid niet zelf kunnen dragen zijn voorzieningen en hulp beschikbaar vanuit de overheid. We zetten in op preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Eén aanspreekpunt (regisseur) is het uitgangspunt in plaats van diverse contactpersonen. Subsidie voor ouderen staat niet ter discussie.

 

6.       Blauwgroene gemeente is meer dan een kreet

Om deze slogan waar te maken gaan we de kwaliteit van het groenonderhoud verbeteren. Groen wordt aantrekkelijker ingericht en krijgt een functie (bijvoorbeeld spelen, natuur of hondenlosloopveld in plaats van gras).

 

7.       Drimmelen is een verkeersveilige gemeente

De dorpen worden ontlast van zwaar verkeer. Dit betekent aanleg van de rondweg ter ontlasting van inwoners Hooge Zwaluwe,  Lage Zwaluwe, Helkant en Blauwe Sluis en de openstelling van de provinciale weg N285 voor  landbouwverkeer. Vrijliggende fietspaden op drukkere wegen en veiligere schoolroutes.

 

8.       Trots op voorzieningen, verenigingen en evenementen

We behouden onze voorzieningen als sportzalen, verenigingen, buurthuizen en zwembaden. Evenementen en het carnaval zijn essentieel voor de leefbaarheid van de dorpen. U organiseert, de gemeente faciliteert. Samen met het bisdom en lokaal initiatief werken aan behoud van kerkgebouwen en bereikbaarheid (bv busdienst) naar de kerk.

Behoud van banken en afvalbakken leidt tot een prettigere openbare ruimte. Bij deze en andere voorzieningen wordt ook rekening gehouden met onze oudere en minder goed ter been zijnde inwoners.

 

9.       Toerisme en bedrijfsleven stimuleren

Ondernemen op het gebied van duurzaamheid, toerisme en recreatie wordt extra toegejuicht. Planologische belemmeringen moeten worden omgebogen om wenselijke bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk te laten ontwikkelen. De kracht van onze ligging nabij snelwegen, de Biesbosch en de stad Breda moet beter benut worden. De haven van Drimmelen moet aantrekkelijk gemaakt worden om hier te willen verblijven, te ontspannen en activiteiten te ondernemen.

 

10.   De jeugd heeft de toekomst

De jeugd is de toekomst van onze (vergrijzende) gemeente. Goed gedrag en goede ideeën worden beloond. Probleemjongeren worden geholpen. Een goede school vormt een basis voor een mooie toekomst. Een goede en betaalbare kinderopvang is van groot belang.

                                  

Onze dorpen

Onze inwoners zijn trots op hun dorp en trots op Brabant. Lijst Harry Bakker is trots op de gehele gemeente Drimmelen en wenst dat alle inwoners dat zouden zijn. Drimmelen is een mooie gemeente, mede dankzij de inzet van alle inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. De komende jaren hebben we hard nodig om die onderlinge saamhorigheid te verbeteren en samen dingen op te pakken. Verder bouwen aan vertrouwen is belangrijk.  Voor de dorpen hebben wij diverse punten uitgewerkt die we de komende bestuursperiode willen bereiken. Hieronder een korte weergave.

  • Drimmelen: Behoud van het Dorpshuis met school.
  • Hooge Zwaluwe: Extra woningen bouwen voor behoud van voorzieningen en behoud en/of  uitbreiding van werkgelegenheid (bijvoorbeeld Moerseweg). Het museum Zwaluws Erfgoed moet blijven.
  • Lage Zwaluwe: Nieuwbouw van de Ganshoek, met een ontmoetingsruimte voor heel het dorp. De winkelstrip aan de Nieuwstraat en de haven  worden aantrekkelijker gemaakt.
  • Made: Duurzame nieuwbouw van het Dongemondcollege. De Markstraat wordt volledig opnieuw ingericht: duurzaam, veilig, toegankelijk en gezellig. De  Prinsenpolderstraat en omgeving Wijngaerd worden opgeknapt.
  • Terheijden: De doorgaande route door het centrum wordt veilig heringericht met een kwaliteitsimpuls voor het winkelgebied.De Bredaseweg wordt veiliger en comfortabeler voor fietsers.  Er komt een nieuwe gymzaal.
  • Wagenberg: Samen met de dorpsraad invulling geven aan “Wagenberg ontmoet” waarbij Plexat het centrale middelpunt wordt. Het van den Elsenplein wordt volledig opgeknapt.
  • Blauwe Sluis, Oud Drimmelen en Helkant: In deze buurtschappen worden de planologische mogelijkheden voor de percelen verruimd. Gemengde functies als wonen, werken en toerisme kunnen hier doorelkaar plaatsvinden.

 

Onze eerste 10 kandidaten zijn: Harry Bakker uit Terheijden (lijsttrekker), Femke Selders (Made), Erik van der Werff (Lage Zwaluwe), Jan-Willem Stoop uit Terheijden (kandidaat wethouder), Loes van Zwieten (Hooge Zwaluwe), Marjolein Dikmans (Wagenberg),  Hans de Groot (Made), Ruud van Bremen (Lage Zwaluwe), Ton Verhoeve (Made) en Ad Lambregts  uit Zevenbergschen Hoek.  Janus Oomen  uit Prinsenbeek is onze  lijstduwer.

Meer informatie: www.lijstharrybakker.nl  Op deze website staan/komen ons volledige verkiezingsprogramma 2014-2018, een link naar onze filmpjes “ rondje  Drimmelen” onze kandidaten en overige contactgegevens.

 

Wij zijn er voor u !

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht