Nieuws

Lijst Harry Bakker wil gemeentegeld niet oppotten
01-03-2014

Afgelopen donderdag hebben we de voorlaatste raadsvergadering gehad van deze coalitieperiode.

De ruimtelijke toekomst van Drimmelen is met het vaststellen van de structuurvisie bepaald. Behoud van het blauwgroene karakter, ruimte voor woningbouw en economische ontwikkeling zijn de uitgangspunten voor 2014 tot en met 2033. Dankzij het betoog van wethouder Oomen van Lijst Harry Bakker stemde heel de gemeenteraad in met het voorstel waarin ook zoekgebieden werden benoemd voor glastuinbouw en een supermarkt in Made.

Het is goed dat er breed draagvlak is in de politiek voor raadsvoorstellen. Op deze wijze kunnen we echt vooruitkomen. Het siert onze wethouders Janus Oomen en Jan-Willem Stoop dan ook op de wijze waarin zij in de raad omgaan met moties (voorstellen van politieke partijen in de raad) van andere partijen.

Er wordt niet gekeken wie het voorstel brengt, maar er wordt beoordeeld op inhoud, dus dit betekent aan de slag met de speelplaats bij de Grienden in Lage Zwaluwe, een inventarisatie van waardevolle landschappen in de gemeente maken en onderzoek naar een bouwhal voor carnavalswagens. Voor dit laatste onderwerp zullen dankzij onze partij de nodige mogelijkheden geboden worden in het buitengebied en kwam de behoefte aan een bouwhal op dit moment “wat uit de lucht vallen”.

Tijdens carnaval was er in de diverse plaatsen weer sprake van verbroedering en saamhorigheid. Iets waar donderdag 27 februari in de gemeenteraad ook sprake van was.  Lijst Harry Bakker wil deze weg graag voortzetten. De gemeente zal betere prestaties moeten gaan leveren met minder middelen. Hiervoor zal samenwerking binnen de gemeente, met bewoners, bedrijven en instellingen steeds belangrijker worden.

Om de kwaliteit van het leven in Drimmelen te behouden en te verbeteren zijn grote investeringen nodig. Onze reserves moeten hiervoor  ingezet worden. Dit kan simpel. Voor een eenmalige investering van € 3 miljoen moeten we zo’n € 100.000 per jaar bezuinigen. Dit betekent effectiever en efficiënter werken, werk in één keer goed doen, meer participatie van de maatschappij, multifunctioneel ruimtegebruik en actief gebruik maken van subsidies.

Op bladzijde 24 van ons verkiezingsprogramma staat hier meer over uitgewerkt.

Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht