Nieuws

Janus Oomen levert megaprestatie
17-03-2014

Bestemmingsplan buitengebied vastgesteld na 8 jaar voorbereiding

Wethouder Janus Oomen van Lijst Harry Bakker heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het bestemmingsplan buitengebied. Een plan wat al door diverse voorgangers van hem behandeld was. Het lukte Janus Oomen om de hele gemeenteraad op 13 maart te overtuigen. Alle partijen stemden in met het plan. Een bestemmingsplan dat houvast biedt voor de toekomst. Ondernemers die al geruime tijd in onzekerheid verkeerden hebben nu zekerheid gekregen. Niet alle zaken konden in dit conserverend plan ingepast worden, maar het is wel mogelijk om door een speciale procedure bestemmingen te wijzigen. Het plan geeft duidelijkheid over de huisvesting van arbeidsmigranten. Er is gekozen voor een terughoudend beleid, waarbij de gemeenteraad in ieder individueel geval gaat beslissen. Er zijn mogelijkheden voor recreatie, plattelandswoningen en natuurlijk ook de agrarische sector in bijvoorbeeld de vorm van bouwblokken, die groot genoeg zijn.

Ook de bouw van carnavalswagens is mogelijk gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan. Het bestemmingsplan draagt zorg voor het behoud van het open karakter van de polder. Er zijn maar liefst 162 zienswijzen tegen het plan ingediend, die het college samen met een speciale hoorcommissie bestaande uit raadsleden heeft beoordeeld. Oomen gaf aan het werk van deze commissie zeer gewaardeerd te hebben.

Tijdens de vergadering was er lof voor de hoorcommissie, het ambtelijk apparaat en uiteraard voor wethouder Oomen, die samen met zijn team dit stuk heeft voorbereid. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van Drimmelen dat er een breed draagvlak is voor dit bestemmingsplan, waarmee nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht