Nieuws

Lijst Harry Bakker is tevreden en vol verwachting.
09-07-2014

De Lijst Harry Bakker is tevreden. Door een goed verkiezingsresultaat hebben wij mandaat gekregen van veel inwoners van de gemeente Drimmelen.

Dit hebben wij benut door coalitiedeelname met onze partners van de VVD en Groen Drimmelen in het programma “Samen investeren in Drimmelen”. We zijn ook tevreden omdat dit programma door het college is opgepakt en uitgewerkt in de Kadernota 2015. Door realistisch te kijken wat kan, maar ook te investeren in wat moet, met behoud van onze financiële positie!

De Lijst Harry Bakker heeft de Voorjaarsnota 2014 doorgenomen in de grote fractie en geconstateerd dat de oorspronkelijke begroting 2014 redelijk op schema ligt. Waar nodig wordt gerapporteerd over wijzigingen en de laatste ontwikkelingen worden duidelijk weergegeven. Met vooral een financiële doorkijk waarbij de consequenties van de afgelopen meicirculaire zijn opgenomen. Verheugd zijn wij dat de Kerntaken Discussie bijna is afgerond met een goed effect. Voor de transities beginnen de contouren steeds duidelijker te worden.

In de Kadernota 2015 staat heel duidelijk dat het uitgangspunt is dat de financiële positie van onze gemeente Drimmelen voldoende intact zal blijven met een goed doordacht investeringsprogramma én beleidsintensiveringen. Dit heeft het college (samen met de ambtenaren) goed vertaald in deze nota als opmaat voor de Begroting 2015. Waar nodig worden de aanwezige reserves ingezet voor achterstallig onderhoud. Met een advies van onze accountant kunnen we verantwoord het Investeringsfonds Samen investeren in Drimmelen van € 5,1 miljoen vormen. Samen met een meevallende Meicirculaire kunnen zo de kaders voor de begroting van 2015 worden ingevuld, mede door de inbreng van alle partijen.

De Lijst Harry Bakker gaat akkoord met het gedane raadsvoorstel om 4,5 ton te benutten voor achterstallig onderhoud aan wegen en ziet het nieuwe Beleidsplan Wegen en de behandeling van het Rekenkamerrapport over dit onderwerp met belangstelling tegemoet. Vooral goede fietspaden en voetpaden in de kernen zijn belangrijk. Ook worden 12 belangrijke beleidswensen vermeld en toegelicht, maar nog zonder definitieve zekerheid worden deze terecht pas bij de begroting behandeld.

Investeren doen we bijvoorbeeld door 4 primaire ontwikkelprojecten uit te voeren in verschillende kernen en zo de doorgaande routes en centrumlocaties op te knappen.
Ook een integraal Groenbeleidsplan zal voor de beleving van de mensen in Drimmelen veel betekenen! Met de realisering van een nieuw Dongemondcollege en de eventuele verplaatsing van de AH komen grote locaties in Made beschikbaar voor passende nieuwbouw in de kern van woningen.


Kortom, we streven met z’n allen naar een goed werkende gemeente.
De Lijst Harry Bakker is tevreden en kijkt vol verwachting uit naar de komende periode.

Wij wensen iedereen een hele mooie zomer en fijne vakantie toe.

Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht