Nieuws

Lijst Harry Bakker heeft vertrouwen in Drimmelen!
04-01-2015

Lijst Harry Bakker heeft een bewogen jaar achter de rug. Bij de verkiezingen in maart 2014 heeft de kiezer massaal gekozen voor Lijst Harry Bakker, wat ons 8 van de 21 zetels in de gemeenteraad heeft opgeleverd.

Er is een nieuw coalitieakkoord opgesteld, wat gericht is op een gezonde toekomst voor Drimmelen. De financiële situatie van Drimmelen is positief. Het blijft wel van groot belang het
geld goed te investeren in Drimmelen, in zaken waar u als burger, vereniging of bedrijf echt iets aan heeft.

Lijst Harry Bakker redt hulp in de huishouding.

In de media is bijna dagelijks aandacht voor jeugdzorg en hulp in de huishouding. Deze taken zijn samen met de Participatiewet per 1 januari 2015 overgeheveld van het rijk naar de emeenten.
Echter, de regering VVD en PvdA heeft deze overdracht gedaan met een aanzienlijk lager budget. Wat dit voor mensen werkzaam in deze sector betekent is helaas al duidelijk geworden (velen ontslagen, terwijl dit kabinet juist meer werk zou creëren). Lijst Harry Bakker zorgt ervoor dat er op lokaal niveau wel sociaal beleid wordt gevoerd.

In juli 2014 hebben we al bereikt dat de hulp in de huishouding in ieder geval de eerste helft van 2015 niet zou veranderen en mensen persoonlijk benaderd gaan worden (maatwerk). Echter in de gemeenteraad van december bleek dat mede in verband met verandering van landelijke regelgeving onze burgers die hulp in de huishouding nodig hebben toch gekort zouden worden. Reden voor Lijst Harry Bakker om weer aan de bel te trekken en ervoor te zorgen dat mensen die deze hulp nodig hebben en echt niet kunnen betalen deze behouden. Alle partijen steunden uiteindelijk ons initiatief.

De definitieve invulling van hulp in de huishouding wordt het eerste kwartaal van 2015 behandeld in de gemeenteraad. Wij gaan voor een eerlijke en sociale invulling. Uiteraard kijken wij ook wat mensen zelf nog kunnen.

Wij hebben vertrouwen in de toekomst en ook een groot vertrouwen in u als burger, vereniging of bedrijf. Samen met u willen we bouwen aan een Drimmelen waar het prettig wonen en werken is. Er wordt door u al heel veel opgepakt en wij zullen ons in 2015 hard maken voor een subsidieregeling voor burgerinitiatieven, zodat er nog meer mooie dingen in de gemeente Drimmelen gerealiseerd kunnen worden.

2015 wordt hét jaar voor heel de gemeente Drimmelen.


Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht