Nieuws

Lijst Harry Bakker maakt kennis met Optisport
27-04-2015

Sporten en bewegen vormen voor de Lijst Harry Bakker belangrijke punten om de leefbaarheid van de dorpen en gezondheid van onze bewoners op peil te houden.

Vandaar dat de Lijst Harry Bakker heeft ingestemd met de sportnota tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 april jl. Het amendement van Groen Drimmelen en VVD op deze sportnota is door Lijst Harry Bakker niet ondersteund. Wij willen de sportnota op een goede wijze tot uitvoering brengen door voor het totale wensenlijstje aan sportmogelijkheden geld te reserveren.

Lijst Harry Bakker draagt ook de zwembaden binnen de gemeente Drimmelen een warm hart toe. Tijdens de laatste opinieronde hebben wij een vraag gesteld over de zwemles bij zwembad ‘De Randoet’ in Made. We vinden het namelijk erg jammer dat er dit seizoen alleen in zwembad ‘Het Puzzelbad’ in Terheijden zwemles gegeven wordt. Om meer te weten te komen over deze beslissing heeft Lijst Harry Bakker een bezoek gebracht aan Janneke Fransen, locatiemanager van de twee bovenstaande zwembaden. Operationeel manager van Optisport, Esther Schelling, schoof ook aan tafel. Aan het begin van het gesprek hebben we eerst een voorstelrondje gedaan. Dit omdat het belangrijk is om elkaar beter te kennen om goed contact te hebben.

We hebben een 3-tal onderwerpen besproken.

Allereerst de zwemles in Made. Vorig jaar waren er te weinig aanmeldingen om de zwemles in Made voort te zetten. Het is logistiek niet mogelijk om aan een klein groepje kinderen, dat voor verschillende diploma’s zwemles moet krijgen, goede en uitdagende zwemles te geven. Als er voldoende animo is vanuit de ouders om hun kind bij De Randoet op zwemles te doen staat Optisport ervoor open om de zwemles volgend jaar weer aan te bieden in De Randoet. Voor dit jaar kunnen de kinderen uit Made meezwemmen in de zwemlesgroep van Het Puzzelbad. Lukt het niet om je diploma in één seizoen te halen is er de mogelijkheid om zonder wachttijd verder te lessen in de Wisselaar in Breda.

Ten tweede hebben we gesproken over de ruimere openingstijden. Wat is er mogelijk als het na de reguliere sluitingsdatum in augustus nog goed weer is? Janneke en Esther hebben toegezegd dat ze een pilot willen starten om te kijken of er vraag naar is om langer open te blijven bij een warm naseizoen. Houdt de Facebookpagina van De Randoet en Het Puzzelbad in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op dit gebied.

Ten slotte heeft Janneke aangegeven dat er gratis Wi-Fi-verbinding aanwezig is rondom de ingang van beide zwembaden en dat er verschillende activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen.

Kortom Lijst Harry Bakker heeft de signalen opgepikt en hopelijk komt dit ten goede aan de zwembaden in onze gemeente.

Lijst Harry Bakker
Femke Selders(Raadslid)
Corrie Looman (Burgerlid)

< Terug naar nieuwsoverzicht