Nieuws

Lijst Harry Bakker vindt criminaliteit een crime!
01-06-2015

Gaat de crimineel het winnen van de burger?

Beste inwoners van onze gemeente Drimmelen, criminaliteit is vandaag de dag een crime en hot item. De crimineel die vroeger opereerde in de grote steden heeft zijn werkterrein verlegd. Hun pijlen zijn op Noord-Brabant gericht waaronder ook onze gemeente Drimmelen en de buurgemeentes Oosterhout en Geertruidenberg. De uitvalwegen zijn ideaal om snel weg te komen en politietoezicht is gering.

De rede dat ik het hier nogmaals over wil hebben is de naderende vakantieperiode. Criminaliteit, denk er niet te licht over, zeker wat inbraken betreft. Lekker vakantie, we doen de deur achter ons dicht en wat kan me gebeuren. De crimineel slaat juist toe op de momenten dat wij het niet willen. Het gaat niet meer over kwajongensstreken en kleine vergrijpen. Maar over zware criminaliteit die zoveel impact heeft dat er werk van moet worden gemaakt.

De overheid en publieke omroep KRO Brandpunt hebben een onderzoek naar de opvatting van Brabantse bestuurders over de mogelijke beïnvloeding van de bovenwereld door de onderwereld gemaakt. De afgelopen maand zijn 1500 raadsleden door hen benaderd om mee te doen met een enquête hierover. De Lijst Harry Bakker, met acht raadsleden en twee wethouders, hebben daar natuurlijk gehoor aangeven.

Bijna een kwart van de burgemeesters, wethouders en raadsleden in Noord-Brabant vindt dat het openbaar bestuur op dit moment wordt ondermijnd door de georganiseerde misdaad. Eén op drie lokale politici vindt dat de onderwereld zich steeds vaker zichtbaar manifesteert in de gemeente en er beter in slaagt hun belangen te behartigen in de bovenwereld. Dit zijn enkele vragen uit de enquête. Voor overige vragen en filmbeelden verwijs ik u naar de link: http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2015/afleveringen/28-04-2015/fragmenten/de-brabantse-strijd

Natuurlijk vergeten wij de dagelijkse criminaliteit in onze gemeente niet, die staat bol van incidenten waarbij inbraak nog steeds op nr. 1 staat.

Wietteelt is een veel voorkomend probleem, ook daar zit de gemeente gelukkig bovenop. Drugs laboratoriums worden met regelmaat ontdekt en ontmanteld, schooljeugd en drugs zit helaas in een stijgende lijn. Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) krijgen het drukker en moeten vaker optreden. Wij zijn er nog lang niet maar met u hulp kunnen wij samen de crimineel verslaan.

Mijn verzoek is: Ziet u iets verdachts? Meldt het svp de politie: 0900 – 8844

U wilt toch niet dat het motto: “Wij komen naar u toe deze zomer” van de crimineel wordt? Dan zeg ik liever als raadslid van Lijst Harry Bakker: “Deze zomer valt er niets te halen, dat is balen”.

 

Met veilige en vriendelijke vakantie groet

Hans de Groot

Raadslid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht