Nieuws

Steun Voedselbank, Stichting Leergeld en Dierenbescherming.
30-06-2015

Tijdens de Raadsvergadering 25 juni jongstleden was onder andere het bespreken van de Jaarstukken 2014 aan de orde. We controleren op hoofdlijnen de financiƫn van het afgelopen jaar en checken onze successen.

Zo heeft Lijst Harry Bakker op tijd kunnen voorkomen dat per afgelopen 1 januari de Hulp bij Huishouden afgeschaft zou worden. Wij hebben juist gezorgd voor een zachte landing door het te verzetten naar 1 juli 2015. Tevreden zijn wij over de financiële vergoeding die we toegezegd hebben voor de Drimmelse basisschool ‘t Klaverblad. Goed werk hebben wij geleverd om te zorgen dat de zwembaden open blijven. Natuurlijk streeft Lijst Harry Bakker naar ruimere openingstijden.

Ons speerpunt tijdens afgelopen verkiezingen is om de hondenbelasting af te schaffen. Halvering hiervan is momenteel behaald. Nu de andere helft nog! Tijdens behandeling van de voorjaarsnota komende 16 juli komt Lijst Harry Bakker daar op terug en neemt de hondenkennel daarin mee.

Het jaar 2014 heeft gezorgd voor een financiële meevaller, een positief saldo dus van 1,8 miljoen.
Lijst Harry Bakker vindt dat je dan ook mag delen met de minder bedeelden. Helaas zijn er door de crisis toch een aantal mensen meer aangewezen op de Voedselbank. Ook Stichting Leergeld wordt veel vaker benaderd om schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar uit minima gezinnen een beter sociaal maatschappelijk leven op school en daarbuiten te geven. Niet alleen mensen maar ook veel dieren zijn het slachtoffer van de crisis. Er is steeds meer opvang nodig, de Dierenbescherming draait overuren. Deze drie vrijwilligersorganisaties draagtLijst Harry Bakker een zeer warm hart toe en heeft dan ook een extra budget gevoteerd door een amendement (toevoeging/verandering op aangeboden raadsvoorstel) in te dienen. Dit amendement is met meerderheid door de Raad aangenomen.

Lijst Harry Bakker vindt het belangrijk dat diegene die zich vrijwillig inzet voor een doelgroep waarbij het niet altijd zelf lukt, een hart onder de riem te steken! Dus…..Dierenbescherming afdeling West- en Midden Brabant, Voedselbank Oosterhout en Stichting Leergeld Oosterhout.......het extra’s komt jullie kant op.
Besteedt het goed. Lijst Harry Bakker wenst jullie veel succes.

Marjolein Dikmans, Femke Selders en Loes van Zwieten
Raadsleden Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht