Nieuws

Lijst Harry Bakker blij met toezicht op e-sigaret tijdens kermis
05-10-2015

Vorig jaar tijdens de Madese kermis was ik nog al geschrokken dat er op veel plekken e-sigaretten en shishapennen ‘gewonnen’ konden worden.

In Weekblad ‘t Carillon heb ik daarover toen een uitgebreid stuk geschreven. Lijst Harry Bakker heeft vervolgens vragen gesteld. Het college antwoordde dat het opgenomen is in de contracten met de kermis exploitanten. De marktmeester gaat daar op toezien waar Lijst Harry Bakker natuurlijk erg blij mee was.

Een jaar later…..Madese kermis 2015.
In de opinieronde van donderdag 24 september jongstleden heeft Lijst Harry Bakker opnieuw aandacht voor de eventueel te winnen e-sigaretten en shishapennen gevraagd. Nu was de vraag of de marktmeester op de hoogte is van de afspraak die in 2014 gemaakt is. En waar kan hij het melden en ervoor zorgen dat het, mocht er toch ergens e-sigaretten/shishapennen liggen, zo snel mogelijk weggedaan worden. Is de marktmeester daar op voorbereid en wat is de procedure? De wethouder antwoordde dat de routing bekend is en dat de marktmeester weet wat hij mag en kan doen. Maar de wethouder zou het nog even checken.

En dat de marktmeester weet wat hij mag en kan doen, werd mij zaterdags tijdens de kermis duidelijk. Vrijdags waren er namelijk toch drie kraampjes waar in de prijzenkast deze shishapennen gewonnen konden worden. Tot mijn grote vreugde, waren ze zaterdags weg. De marktmeester heeft ze een waarschuwing geven.

Landelijk is er ook genoeg over gezegd. Lijst Harry Bakker was dan ook blij dat staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport er hetzelfde over denkt. En dus ook landelijk de leeftijd van e sigaretten op 18 jaar wil zet.

Ik was trots en blij dat ik dit jaar over de kermis liep met de kinderen. Ik zag geen kramen waar het uitnodigend stond dat je daar zo’n e-sigaret of shisha pen kon winnen. Ik zag een stuk minder 10-jarige lopen die aan het roken waren.

Dat is nu precies waarom ik blij ben met mijn gemeenteraadszetel.

Kleine stukjes veranderen tot een betere en gezondere maatschappij!

 

Femke Selders
Lijst Harry Bakker, raadslid

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht