Nieuws

Lijst Harry Bakker zet zich in voor ………
24-04-2016

Openingstijden zwembaden, bewegingslessen in het water voor basisscholen in onze dorpen, eigen bijdrage WMO en mantelzorg waardering.

Openingstijden zwembaden
Enige tijd geleden heeft Lijst Harry Bakker een motie ingediend wat betreft de openingstijden van de zwembaden. De meerderheid van de zwembadgebruikers, hadden te kennen gegeven dat het toch wel zeer prettig zou zijn dat het zwembad met mooi weer eerder open gaat ( voor eind april) en ook eventueel langer open blijft in september. Vorig jaar hebben we de toezegging gehad dat het bij mooi weer, een week langer open zou blijven. Maar helaas waren de weergoden ons niet goed gestemd. Nu hebben we de week van 25 april erbij getrokken. Het zwembad is dan open omdat dan ook in onze regio de mei vakantie is. Lijst Harry Bakker is erg blij dat wethouder Stoop zich hier hard voor heeft gemaakt en dat het ons dus gelukt is.

Bewegingsles in het water voor basisscholen in onze dorpen
Ook hebt u waarschijnlijk in BN de Stem gelezen dat Lijst Harry Bakker vragen heeft gesteld om, als pilot, een extra bewegingsles in het water aan te bieden. Landelijk speelt de discussie of er niet structureel een derde gymles bij moet komen. Wat zou het mooi zijn als de gemeente Drimmelen dit al aan zou kunnen bieden en de koploper in deze gehele discussie is. Wat is uw mening daarover? Wij horen het graag.

Eigen bijdrage WMO
Ook houden we de mensen die zorg nodig hebben in de gaten. Lijst Harry Bakker heeft ervoor gezorgd dat we deze zorgtaak zacht hebben laten landen, dat er een goede overgang was van het Rijk naar de gemeenten. Nu moeten we blijven volgen of het goed blijft gaan. Na verschillende signalen, vragen en contacten uit het werkveld te hebben ontvangen hebben wij daar vragen over gesteld aan het college. Want het kan toch niet zo zijn, dat nu de zorg anders ingedeeld is, dat de inwoners van onze gemeente nu 2 x een eigen bijdragen moeten betalen?
We zullen nog op de antwoorden moeten wachten, maar graag willen we u laten weten dat we daar mee bezig zijn.

Mantelzorg waardering
Donderdag 21 april jl. hadden we weer de maandelijkse raadsvergadering. Dit keer stond de waardering voor de mantelzorgers op het programma. Lijst Harry Bakker heeft al meerdere keren aangeven dat we geld van de zorg, bij de zorg willen houden. Dus ook het geld wat we begroot hebben voor de mantelzorg waardering moet bij deze mensen terecht komen. Daarom stelden wij voor dat dit bedrag verhoogd wordt. Lijst Harry Bakker wilt dit graag naar 150 euro brengen. (was 100 euro) Deze doelgroep heeft het zo hard nodig! De gemoederen liepen hoog op en bij de stemming bleek dat het gelijk was. Dan is het zo, dat we de volgende raadsvergadering opnieuw gaan stemmen om het bedrag te verhogen naar 150 euro!

Zo ziet u maar, allerlei zaken los van de politieke agenda, pakken we op naar aanleiding van de input die we van jullie als inwoners van onze gemeente krijgen.
Daar zijn we ontzettend blij mee.
Jullie hebben ons gekozen, dus wij zijn er voor jullie!

Groetjes Femke Selders
Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht