Nieuws

Lijst Harry Bakker feliciteert starters in Hooge Zwaluwe
20-02-2017

Wonen en kunnen gaan wonen in onze gemeente is de laatste tijd veel aan de orde.
Aangepast wonen, wonen met gemak, starters woningen, levensloopbestendig wonen, waarbij de blijverslening, starterslening en de woonvisie tools zijn om een en ander te kunnen realiseren.

lhb%20foto%203.JPG

 

 

 

 

Woonvisie
De woonvisie met heldere doelstellingen geeft een overzicht van de huidige woonmarkt in Drimmelen die al zijn opgepakt en uitgewerkt met de verschillende woonpartners. Lijst Harry Bakker pleit voor wonen en zekere kwalitatief wonen in de breedste zin van het woord voor vele van onze huidige- en toekomstige bewoners. Een van de speerpunten uit ons partijprogramma. Duurzaamheid en aanpassing zijn daarbij belangrijke sleutelwoorden.

 

Blijvers- en starterslening

Beiden voor Lijst Harry Bakker waardevolle items te hanteren en zeker voort te zetten voor het kunnen (blijven) wonen voor zowel ouderen als jongeren in de toekomst. Leningen die wij ieder op zich een zeer warm hart toe dragen en voor blijven gaan.

 

Starters

Een belangrijke doelgroep van jongeren, wel of niet geboren en getogen, die graag in onze eigen gemeente willen gaan wonen is groeiende. Super ontwikkelingen waarbij we de alleenstaande starter absoluut niet moeten vergeten! Starterswoningen zijn vaak te duur om dit alleen te bekostigen en huurwoningen zijn beperkt. Een mooi voorbeeld van net gerealiseerde starterswoningen vindt u in Hooge Zwaluwe.

 

Ooit de basisschool

Op het lang braakliggend terrein in de Julianastraat, waar ooit Basisschool “Frederik Hendrik” heeft gestaan, zijn acht nieuwe “voordeuren” gebouwd. Jonge mensen hebben daar de sleutel van hun eerste eigen huis mogen ontvangen.

Daar waar jaren geleden de generatie van de nu woningstarters als kind op het schoolplein in de zandbak hebben gespeeld gaan zij zelf wonen. Een plek waar ook ik dierbare herinneringen aan heb. Als moeder om dochterlief van school te halen, als bestuurslid van de school, als voorleesmoeder en hand en spandienstmoeder bij recreatieve vakken. En wat al niet dat plezier bij het houden van de jaarlijkse Rommelmarkt en Vossenjacht.
Kortom….. vele voetstappen heb ik al mogen zetten op deze bijzondere generatie doorgevende vierkante meters.

 

Lijst Harry Bakker feliciteert

Een mooie plek om te starten met je eerste huis die beslist niet ontwikkeld is voor de volgende tien maar zeker meer komende jaren. Een woonomgeving waar aandacht is besteed aan voldoende ruimte en duurzaamheid. Groen en de al bestaande speelruimte voor nageslacht aan de overkant van de straat passen uitstekend in dit mooie woonproject.

Lijst Harry Bakker feliciteert de nieuwe bewoners van harte!

Inloop spreekuur
Graag eens met wethouder Harry Bakker in gesprek?
Dat kan tijdens zijn inloop spreekuur, elke donderdag van 11 tot 12 uur op het gemeentehuis.

Loes van Zwieten
Raadslid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht