Nieuws

Lijst Harry Bakker vaart mee.
18-04-2017

De pontjes varen weer!
Het weer wordt beter, dat betekent dat we er weer op uit kunnen.
Heerlijk naar buiten op de fiets of te voet.

Pontverbindingen

Wij van Lijst Harry Bakker willen de verschillende pontjes bij u onder de aandacht brengen.  

Ten eerste kunnen wij met trots vertellen dat de pontverbinding Lage Zwaluwe naar de Biesbosch als pilot gerealiseerd is. Vanaf 6 mei aanstaande kunt u met de Gebr. De Leeuw en hun veerpont vanuit de Biesboschweg in Lage Zwaluwe naar de Jacominaplaat en terug. Hiermee is eindelijk de wens van de door Lijst Harry Bakker gepromote “laatste 900 meter van het rondje Biesbosch” realiteit geworden.

 

Pont%20Terheijden%202017.jpg

Als tweede genoemd het Mark Pontje Terheijden, vanuit de haven daar naar de Haagse Beemden. Fietsers en wandelaars kunnen in een korte tijd van Terheijden oversteken naar Breda en natuurlijk ook terug. Dit alles voor een klein prijsje en de schipper heeft altijd tijd voor een gezellig praatje tijdens de overtocht. Lijst Harry Bakker pleit dan ook zeker voor zeker het behoud van deze pont als een van de uitgangspunten in de visie haven Terheijden.

Dan als derde ….de pontverbinding tussen de haven van Drimmelen en Geertruidenberg, een nieuw initiatief. Tussen de 1ste Brabantse Zeilschool in Drimmelen en de Standhazensedijk in Geertruidenberg wordt er een afstand van drie mijl gevaren. Ondernemer Rob Ebert faciliteert de boten en binnen een half uur sta je vanuit Drimmelen met de fiets of te voet in Geertruidenberg. De eerste afvaart zal tijdens het Pinksterweekend zijn.

Mooie initiatieven die de Lijst Harry Bakker een warm hart toedraagt.
 
Voortuin van de Biesbosch
We hopen dat er veel plezier beleefd gaat worden aan de verschillende mooie veerdiensten. Immers Drimmelen is en blijft: “Voortuin van de Biesbosch”, of je nu vanaf de achterkant via Terheijden of vanaf de voorkant dit mooie natuurgebied wilt bezoeken. Toerisme hoort bij onze gemeente en met de ontwikkeling hiervan zijn nog vele slagen te maken!

Wij gaan ervoor!

Corrie Looman
Burgerlid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht