Nieuws

Lijst Harry Bakker duikt er in!
07-01-2018

Afgelopen 1 januari was het weer zover: traditioneel deed ik mee aan een Nieuwjaarsduik.
Altijd een leuk, fris en spannend begin van het nieuwe jaar en net als vorig jaar weer “gedoken” bij ‘t Houterom in Terheijden.

riebert%20nieuwjaarsduik%202018.jpg



Andere duik?
Toch was deze duik anders dan de vorige 19 keer. Ik dook niet alleen het heerlijk frisse water in, maar ook dook ik een jaar in waarin veel gaat gebeuren. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen! Gedoken dus in de campagnetrein van lijst Harry Bakker als kandidaat raadslid. Spannend en leuk en het vergt nu al de nodige voorbereidingen. Het volgen van cursussen, inleven en lezen van het verkiezingsprogramma, praten met partijgenoten over de zaken die op me af gaan komen.

Voorbereiden!
Ik heb in december een dag gevolgd in Rotterdam waar door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een inspirerend programma aangeboden werd. Erg leuk om samen met al zittende maar ook kandidaat-gemeenteraadsleden informatie te krijgen over bijvoorbeeld de Omgevingswet die op ons af komt of in discussie te gaan over hoe je als raadslid integer kunt blijven of een workshop debatteren te volgen. Een informatieavond verzorgt door onze griffie in ons gemeentehuis speciaal voor aankomende raadsleden en een (aankomend) nationaal raadsleden Congres in ’s Hertogen-Bosch met als titel “Klaar voor 4 jaar” volg ik deze maand nog.
Die voorbereiding heb ik ook hard nodig; het raadswerk is nieuw voor me en ik wil zo goed mogelijk voorbereid uit de startblokken schieten na de verkiezingen op 21 maart.

Speerpunt aan het hart
Lijst Harry Bakker heeft met elkaar een mooi programma gemaakt voor een volgende raadsperiode waarin voor mij een aantal speerpunten staan waarmee ik mij specifiek ga verbinden.
De zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid ligt mij na aan het hart. Recent is een onderzoek gepresenteerd van de Groningse hoogleraar Stynke Castelein. Hieruit blijkt dat bijna negen op de tien mensen die hersteld zijn van een ernstige psychische aandoening, zoals een psychose, daarna maatschappelijk niet goed mee kunnen komen. Mee kunnen komen in de maatschappij is juist zo ontzettend belangrijk! Hierin heeft Drimmelen maar ook de gemeenschap dus nog veel te doen.
Als raadslid kan ik mij daarvoor inspannen en hieraan een steen bij dragen.

Ik ben letterlijk en figuurlijk dit jaar met veel enthousiasme ingedoken.
We spreken elkaar vast nog tijdens de vele campagne activiteiten de komende periode.
Ik ga er voor!

Oh ja, en natuurlijk duiken we met Lijst Harry Bakker niet alleen tijdens de Nieuwjaarsduik….we gaan ook graag gewoon zwemmen. U toch ook? Daarom houden we de zwembaden in Made en Terheijden open voor een verfrissende duik in de warme zomermaanden.

Riebert Verheugen
Lijst Harry Bakker, kandidaat raadslid

 

< Terug naar nieuwsoverzicht