Nieuws

Ongeloof – down – strijdbaar
10-11-2008

De klap van enkele dagen gelden is een beetje verwerkt. Gelukkig steken veel mensen mij een hart onder de riem, leven mee, zijn boos op de gemeenteraad en zijn begaan hoe het met mij gaat. Met een kaartje of belletje, een hand opsteken, vriendelijk groeten of een uitnodiging om eens een bakkie te komen doen. Ik ben nog steeds onthutst, voel me leeg en pootje gehaakt.

Morgen mijn bureau leegmaken en spullen inleveren, overdracht naar de burgemeester en afscheid nemen van de ambtenaren waarmee ik jarenlang heb samengewerkt. Een hard gelag voor iemand die het beste voor heeft met de mensen van Drimmelen, daarvoor eerlijk is, hard werkt en zonder eigenbelang voor de burgers opkomt. Maar door de Raad in een verkeerd, negatief licht is gezet en door mensen van mijn eigen Lijst uiteindelijk neergehaald. VERSCHRIKKELIJK.

Het leven gaat door en ik hoop dat er een soort beleving komt bij de raad dat ze meer aan de mensen moeten denken en daar ook naar handelen! Dingen niet tegenhouden, goed naar de mensen luisteren en na een rondje bewoners/gebruikers de zaken uitvoeren.
Voor de bouwprojecten zal er in 2009 de vaart in komen. Normaal duurt het 4 à 5 jaar voor een project van de grond is, maar bijv. Prinsenpolder in Made gaat na een kleine 3 jaar al beginnen. Ook Lage Zwaluwe West, de zusterflat in Terheijden en diverse projecten in Made zijn het bewijs dat er daadwerkelijk gebouwd wordt! (ondanks dat er in de krant staat dat er niks gebeurt) En er is ook al gebouwd in Made, Hooge Zwaluwe en Wagenberg. Mijn opvolger zal het makkelijk hebben ..... Denk bijvoorbeeld ook eens aan het F-veld in Terheijden, waar de starters na een jaar hun woningen op papier hebben. Ook komen daar seniorenwoningen via SIR+. Zo'n zelfde project kan direct gestart worden in de Ligne. En dan is er ook nog Made-Oost. Met mogelijkheden voor de zo belangrijke ouderenhuisvesting.
Toch wel leuk om terug te kijken wat je allemaal hebt gedaan en waarvoor je de fundamenten hebt gelegd. De Kleine Schans in Terheijden kan worden opgeknapt in 2009, er komt een nieuwe benadering van Welstand, de eerste stappen van het Bestemmingsplan Buitengebied zijn gezet en er ligt een toezegging om de Cohenfabriek te slopen (eindelijk) Intern is er een nieuwe manager Grondgebied.

Maar ja, ik moet afstand nemen en de knop omzetten. Ik ben trots op Roxanne en Hans die het lef hebben om door te gaan en niet meeheulen met de dissidenten. Zij blijven trouw aan de uitgangspunten van de Lijst Harry Bakker met als motto: Integriteit boven alles en zij laten een eerlijke stem klinken in de raadszaal temidden van de andere ' volksvertegenwoordigers' die verder alleen maar kunnen leren van hun optreden op die beschamende avond. Ik blijf het van een afstandje volgen.

Harry Bakker.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht