Nieuws

Lijst Harry Bakker (be) leeft mee!
03-09-2018

We leven en beleven mee met wat er gebeurt in ons Drimmelen.
Elke woonkern, ook het buitengebied, heeft onze aandacht en wij doen ons best zoveel mogelijk te verbinden om zo tot een “Gezond wonen in Drimmelen” te komen. Moet lukken!

 beleeftv2.JPG

 

Kermis met prikkelarme uren gelukt
Prikkelarme uren tijdens de kermis voor een groep die nooit kan gaan, toch onze kermissen laten beleven. Lijst Harry Bakker lukte het samen met de organisatie op de kermis in Terheijden. Maandagmiddag 10 september aanstaande van half vijf tot zes uur gaan daar muziek en knipperlichten uit (of op vast branden). Voor de kermis in Made? We hadden er vragen erover gesteld en wederom het college aangespoord het toch dit jaar voor elkaar te krijgen. Moet lukken zeggen wij!

Veiligheid verkeer-zwevend zebrapad
Zeer belangrijk is verkeersveiligheid. Alhoewel vooral gedrag van alle verkeersdeelnemers voor veiligheid in het verkeer moet zorgen, vraagt Lijst Harry Bakker de wethouder om op gevaarlijke punten (bijvoorbeeld oversteek Haasdijk/Godfried Schalckenstraat, Made) een snelle (tussen)oplossing te bieden met het zogenaamd 3D-zebrapad. Een zebrapad dat de illusie wekt boven de weg te “zweven” en extra duidelijk zichtbaar voor alle wegverkeer is. Zo wordt de veiligheid voor de voetgangers, die over zo’n “zwevend” zebrapad de weg oversteken, ook verbeterd.

Beleef TV - in de praktijk
Veel publiciteit hebben de twee al geplaatste Beleef-TV’s gekregen. De derde komt in de nieuwe locatie van de Ganshoek in Lage Zwaluwe. SOVAK was al in het bezit van zo’n TV.
Wijngaerd activiteiten begeleidster, Anita Voermans, vertelde hoe bewoners en cliënten in de praktijk dit verrijdbare cadeau ervaren. Alleen maar lof! Hierdoor samenzijn pakt eenzaamheid aan, wordt er meer gelachen, tovert glimlachen bij hen die ver dementerend zijn, zij die niet meer (kunnen) praten, communiceren nu non-verbaal. Alles kan er mee, voor iedereen. Sterren vanuit zand “toveren”, goud-van-oud-muziek beluisteren, YouTube, spelletjes, foto’s nu op groot scherm kunnenbekijken en nog oneindig veel meer. Haar wens: “Zet er nog maar één neer!”
Dit initiatief van Lijst Harry Bakker heeft een gelukkige impact voor velen en daar zijn ook wij natuurlijk zeer tevreden over!

 

Loes van Zwieten
Raadslid Lijst Harry Bakker

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht