Nieuws

Lijst Harry Bakker gaat voor Hole-in-one!
24-09-2018

Gelijk raak is zowel de opening van het vernieuwde Raadhuisplein als het aankondigen van straatschoonmaak.

opening%20raadhuisplein1.jpg 

Raadhuisplein
Het tweede deel van het centrumplan Made is door onze wethouder Jan-Willem Stoop geopend.
Afgelopen zaterdag stonden ruim zeventig belangstellenden klaar op het Raadhuisplein om hem de afslag te zien doen. Een parcours van midgetgolf holes was aangelegd voor iedereen die een slag wilde slaan om de opening mee te vieren. Koffie met lekkers, een praatje, contacten leggen, bewondering en er- en herkenning. Op het totaal gerestaureerde plein kunnen nu ook evenementen plaats vinden, bloemen/plantenbakken  en verlichting zijn in aantocht. Op naar een volgende stap van het vernieuwen van centrum Made.

Straatschoonmaak
Vegen en borstelen, u kent het wel, regelmatig moet u in of om het huis alles schoonmaken. Ramen wassen, stofzuigen en misschien ook wel uw tuin onderhouden of uw stoep vegen.
Ook de gemeente Drimmelen heeft veel schoonmaakwerk…….zoals bijvoorbeeld het vernieuwde Raadhuisplein en ook straten moeten geveegd en geborsteld worden. Het is dan wel vervelend als je pas gewassen auto in een straat staat die geveegd gaat worden of net geveegd is…..dan kun je weer opnieuw je auto wassen.

Aankondiging vegen
Lijst Harry Bakker werd door een aantal inwoners van onze gemeente er op gewezen dat het vegen van straten niet aangekondigd wordt in wijken door middel van bijvoorbeeld een bord (zoals dat in buurgemeenten wel gebeurt). Inwoners geven aan dat ze graag bereid zijn hun auto even ergens anders te zetten als daardoor de straat makkelijker en sneller geveegd kan worden. Ook zouden inwoners graag hun pas gewassen auto tijdig in een andere straat willen zetten om te voorkomen dat de auto weer opnieuw gepoetst moet worden. We stelden over dit onderwerp vragen en zijn blij dat het college de (poets)handschoen opneemt en ervoor gaat zorgen dat de voor het vegen verantwoordelijke aannemer berichten gaat plaatsen in de plaatselijke media en tijdig borden gaat plaatsen in de wijken/buurten waar geveegd gaat worden.
Zo kunt u uw pas gewassen auto tijdig veilig wegzetten.

Een mooi resultaat waarmee we met elkaar Drimmelen weer mooier maken!

 

Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht