Nieuws

Lijst Harry Bakker gaat voor Geluk!
20-10-2018

Het Koninkrijk Buthan beschrijft haar welvaart zowel in economische als in termen van geluk, begeleidt door de minister van Geluk.

zwevende%20zebra%20.jpg

Als enige gemeente in Brabant en één van de drie gemeenten in Nederland hebben wij een wethouder van Geluk.

Geluk
Geluk is voor iedereen anders. De een wordt gelukkig van een mooi boek of muziek, de ander van een gesprekje op de hoek van de straat of een wandeling door de natuur. Geluk heeft een directe samenhang met natuurbeleving. Essex’s universiteit onderzocht dit, https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/het-is-bewezen-natuur-maakt-gelukkig. Lijst Harry Bakker heeft dan ook de wens een bos te creëren in Drimmelen. Druk mee bezig, doe je niet zomaar, nog in de kinderschoenen, voorbereidingswerkzaamheden op breed vlak,
Wat, waar en hoe? We houden u op de hoogte!

Geluk is ook veilig zijn in eigen woon- en leefomgeving. We pleiten al jaren voor meer handhaving. De drugsoverlast van afgelopen weken is alarmerend, respect voor het moeten handelen van onze burgemeester hierin. De vuurwerk problematiek komt er weer aan. Ook nu weer zijn wij alert en proberen stappen te maken. Moet kunnen!

Gelukkiger en veiliger zijn nu ook de overstekende voetgangers, jong en oud, in de Madese Zuideindsestraat. De eerste Zwevende Zebra in gemeente Drimmelen, de eerste in Brabant?, door wethouder Jan-Willem Stoop in gebruik genomen. Een zwevende zebra is een zebrapad met een 3 dimensionale tekening op het wegdek geschilderd. Door de optische illusie lijkt het boven de weg te zweven. Naderende weggebruikers worden extra alert gemaakt om overstekenden veilig van de zebra gebruik te laten maken. Een tweede wordt in de Godfried Schalkenstraat, bij de Haasdijk aangelegd.

Geluk is een geschenk en nooit vanzelfsprekend maar iedereen kan het oppakken! Wethouder Jan-Willem Stoop heeft in ons college deze post op zich genomen. Een nog nooit ingevulde maar dankbare taak! Waar te beginnen? Waar het ene dorp gelukkig mee gemaakt kan worden is voor een andere woonkern totaal niet aan de orde. Maatwerk dus! Een nieuwe taak waar wij, met onze wethouder van Geluk, invulling aan willen geven. Waar wordt u gelukkig van?
Mail het ons: secretariaat@lijstharrybakker.nl.

Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht