Nieuws

'Zo is realiteit van de politiek', BN DeStem
19-11-2008

MADE - Met trots werd afgelopen januari de ervaren oud-politicus Ben Hennekam door de Lijst Harry Bakker (LHB) gepresenteerd als nieuwe wethouder in het Drimmelense college.

Hennekam volgde Carla van Mourik op, die een paar maanden daarvoor was opgestapt na kritiek vanuit haar eigen partij. Nog geen jaar later zit het werk er ook voor de 67-jarige Hennekam alweer op in Drimmelen. De LHB zit na de ontstane bestuurscrisis begin deze maand niet meer in de coalitie. "Het is jammer, maar zo is de realiteit van de politiek", aldus Hennekam, die op de valreep nog wel de begroting voor 2009 door de gemeenteraad loodste.

Iets wat hem in ieder geval nog de complimenten van burgemeester Gert de Kok opleverde. "Het is Ben gelukt de begroting, inclusief de impopulaire maatregel om de ozb met 20 procent extra te verhogen, goedgekeurd te krijgen. Dat was zeker niet gemakkelijk, maar hij heeft de raadsleden toch weten te overtuigen van de noodzaak ervan", aldus de Drimmelense burgervader.

Hennekam vond het interessant om na 35 jaar van omzwervingen - nationaal en internationaal - terug te keren in de regionale politiek. "Ik ben begin jaren zeventig wethouder geweest in Prinsenbeek en de lokale politiek is toch een beetje mijn oude liefde. Er is natuurlijk in die ruim dertig jaar wel ontzettend veel veranderd. Gemeenten hebben er ongelofelijk veel verantwoordelijkheden bij gekregen, het werkterrein is zeer verbreed. Ook naar de burgers toe is de benadering sterk veranderd. De betrokkenheid van burgers en instellingen is ook veel gegroeid de afgelopen decennia."

De belangrijskte dossiers waar Hennekam zich in Drimmelen mee bezighield waren de begroting en de verkoop van Biesbosch Marina Drimmelen. "Twee lastige onderwerpen, maar wel erg interessant. De begroting is gelukkig door de raad, de jachthaven zal ik overdragen aan mijn opvolger." Ook het wijkgericht werken was onderdeel van Hennekams portefeuille. "Een aanpak die ik niet kende maar die me wel erg aanspreekt. Daar moet Drimmelen zeker mee doorgaan."

Hennekam gaat na 27 november weer genieten van zijn pensioen, maar sluit niet uit dat hij bij een andere gemeente misschien nog eens wat gaat doen als hem dat wordt gevraagd.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht