Nieuws

Lijst Harry Bakker ziet herplant bomen gebeuren.
23-02-2019

Herplantplicht? Het gebeurt echt!

Weet u nog…..opening van het kunstgrasveld Made?

 

femke%20en%20herplant%20bomen.JPG Er was gezelligheid, er werden kanonschoten afgevuurd, muziek van de Blaoskaffers en er waren twee toffe wedstrijden: politiek tegen oud Madese boys en vrouwen 1 tegen vrouwen Excelsior. Nu zo’n anderhalf jaar later zijn er vele mooie wedstrijden gewonnen op dit veld! Als moeder vind ik nu geen graspollen meer in mijn wasmachine, maar kurk-korreltjes in de garage na het legen van de voetbaltassen. Zo weet ik ook dat er altijd een potje vaseline in de tas moet zitten om je knieën in te smeren ter bescherming voor, tijdens en na een sliding.Ook op andere momenten is er vertier op of rond het kunstgrasveld. Jongeren komen samen om te voetballen of te chillen en laatst zag ik een honkballer aan het oefenen. Zo hoort het, voor iedereen toegankelijk!

 

 

Weet u nog dat paadje dat tussen de voetbalvelden doorliep?
We hadden besloten dat het één voetbalcomplex moest worden. Lijst Harry Bakker heeft toen aandacht gevraagd voor bomen die moesten verdwijnen. Herplanten? In de nabije omgeving van het voetbalveld! Ik was blij verrast toen ik ineens vorige week wel vijftien bomen geplant zag worden zelfs ook een aantal nieuwe struiken!

Top! We weten allemaal dat bomen zuurstof geven en dat is nodig rondom een sportcomplex. Niet

alleen voor de sporters maar ook voor de toeschouwers, wat is het soms spannend tijdens een wedstrijd!

 

Het pupillenveld

Teruggegeven aan de gemeente en ligt er nu nogal stil bij maar daar komt op korte termijn ook verandering in. Er zijn gesprekken gaande en stichting BEI zal daar insectvriendelijke beplanting gaan aanbrengen. De scouting mag onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van dit veld, ook daar zijn gesprekken gaande. Het zou tof zijn, nu de lente in zicht komt, het veld zo snel mogelijk klaar is en de leden er zo snel mogelijk gebruik van kunnen maken.

Zo komt alles tezamen met weer veel groen terug! Het gebeurt dus echt dat herplanten en Lijst Harry Bakker volgt dat ook nauwkeurig.

 

Groetjes Femke Selders, Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht