Nieuws

Lijst Harry Bakker’s traditie.
24-03-2019

Traditie
Lijst Harry Bakker schoont jaarlijks tijdens de Landelijke Opschoondag “snoeproute” de Brandestraat op,

 opschoondag-2%202019.jpg

 

gelegen tussen de Madese watertoren en rotonde Wagenberg.
Afgelopen 23 maart leverde dit weer ruim 11 vuilniszakken op en zijn we daar met een ploeg dik twee uur mee bezig geweest.

Jutten
Niet strandjutten maar berm jutten leek het wel. Een diversiteit aan vuil en soms bruikbare voorwerpen troffen we aan zoals wieldoppen, een zaag, rubbertape rollen, een sjaal en inmiddels nat geworden tasjes. Dit naast de “ gebruikelijke” lege red bull-, bier- en frisdrank blikjes, snoeppapiertjes en vele lege alcoholflessen in allerlei soorten en maten. Helaas ook drugspapiertjes, een aantal luiers en heel, heel veel plastic. Bouwafval en puinstukken langs de weg dumpen en het legen van asbakken vol sigarettenpeuken schijnt blijkbaar normaal te worden.Soms in de greppel duikend visten we hele zakken vuil op. Niet alles uit en langs de greppels konden we overigens met onze grijparmen te pakken krijgen, jammer! Het leek wel of er wedstrijden “wie het verste gooien kan” gehouden waren.

Gewoonte
Neem toch een zakje mee onderweg, bewaar je afval en gooi het thuis of in de daarvoor bestemde afvalbakken weg die her en daar opgesteld staan. Moet kunnen ook deze gewoonte jezelf aan te leren. Is immers ook gelukt bij het bestrijden van hondenpoep.

Gelukkig denken veel mensen anders over het zomaar weggooien van afval op straat en langs wegen. Dank voor alle bijval reacties en Henk’s koffie die wij onderweg bij het klaren van deze jaarlijkse klus kregen.

Meedoen?
Volgend jaar met opruimen? Bestuursfunctie? Meedenken? Handen uit de mouwen bij uitdelen van bananen bij de jaarlijkse Steprace? Contact ons: info@lijstharrybakker.nl

Traditie!?
De Brandestraat is weer schoon, ruimte voor de bloembollen om zich in alle pracht binnenkort weer te kunnen laten zien. Voor hoe lang?
Want….traditie om handen uit de mouwen te steken ja! Traditie om rommel van anderen op te ruimen, nee!

Loes van Zwieten
Raadslid Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht