Nieuws

'We hebben elk onze eigen kwaliteiten', BN DeStem
23-10-2009

TERHEIJDEN/MADE - De inwoners van de gemeente Drimmelen gaan kiezen wie de lijsttrekker wordt voor de Lijst Harry Bakker (LHB) richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. Wordt het Harry Bakker of Roxanne Heijmans? "De burger beslist", vertelt Bakker. "Dat vonden wij wel zo eerlijk.

Ik kan als grondlegger van de partij de lijsttrekkerspositie wel opeisen, maar dat is niet fair richting Roxanne. Zij heeft het als fractievoorzitter het afgelopen jaar goed gedaan. Ze is in die rol gegroeid, staat nu middenin de politiek en heeft de contacten met de andere partijen."

Bakker wil zelf graag weer lijsttrekker worden, maar beseft ook dat hij na zijn gedwongen afscheid als wethouder op een zijspoor is geraakt. "Dat levert soms spanningen op. Daarom is het goed om te kijken hoe de inwoners hier tegenaan kijken. Vinden zij mij wel of niet geschikt om de partij aan te voeren?"

De leden van de LHB kwamen er in ieder geval niet uit, die vinden zowel Bakker als Heijmans een geschikte kandidaat. "Dat komt omdat we allebei heel verschillend zijn", legt Heijmans uit. "We hebben elk onze eigen kwaliteiten. Ik vind deze manier van beslissen daarom ook de meest eerlijke."

De komende weken gaan Bakker en Heijmans elkaar promoten in lokale media en op de website van de partij. Bakker: "Zo kunnen we elkaars sterke punten belichten. Het klinkt altijd beter als een ander dat voor je doet."

Huis aan huis worden in de gemeente Drimmelen flyers over de verkiezing verspreid. 14 en 15 november gaat het tweetal alle kernen af voor een speciale Lijsttrekker Tour. Zaterdag 21 november moeten de stemmen geteld zijn.

Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht