Nieuws

Persbericht over besloten vergadering Biesbosch Marina Drimmelen
16-12-2009

Bij deze deelt de fractie van Lijst Harry Bakker u mede dat zij niet aanwezig zal zijn bij de besloten vergadering van de Gemeente Drimmelen op 17 december 2009.

De redenen van dit besluit luiden als volgt:

Allereerst zijn wij van mening dat deze wijze van besluitvorming niet open, eerlijk, duidelijk en transparant is. Wij vinden dat de belanghebbenden in kwestie, maar ook de gemeenschap in haar algemeenheid, recht hebben op een eerlijk en open bestuur.

In tweede instantie leidt deze wijze van vergaderen naar onze mening niet tot een goede oplossing voor het project Biesbosch Marina Drimmelen. Er is sprake van een dreigende escalatie, de verhoudingen zijn zoek en er wordt "onbehoorlijk" bestuurd. Alleen door openbaarheid, hoor en wederhoor kan een oplossing niet uit het zicht raken.

Tot slot zijn wij van mening dat de acht genoemde opiniepunten in het besloten raadsvoorstel niet vertrouwelijk zijn en derhalve niet thuishoren in een besloten vergadering en dat van de zes gevraagde besluiten slechts de verkoopprijs vertrouwelijk kan zijn.

Lijst Harry Bakker blijft streven naar een (gedeeltelijke) verkoop en een vermindering van het risico van de gemeentegarantie. Wij moeten constateren dat de door het college ingeslagen weg niet de juiste is. Wij pleiten voor een onafhankelijk onderzoek en een beslissing op korte termijn. In de openbaarheid!

De fractie van de Lijst Harry Bakker, Roxanne Heijmans en Hans de Groot.

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht