Nieuws

Positief over fietsenstalling en vrachtwagenparkeerplaats!
25-01-2010

Onlangs is onze fractie benaderd door een aantal inwoners en de bedrijvencommissie Brieltjenspolder over de vrachtwagenparkeerplaats op het bedrijventerrein Brieltjenspolder. Zij uitten hun kritiek over de gang van zaken rondom deze parkeerplaats en de vernielingen die daar hebben plaatsgevonden.

Door de inwerkingtreding van het parkeerverbod voor vrachtwagens en bussen in de bebouwde kom, moesten vrachtwagens destijds voortaan op de parkeerplaats van de Schietberg parkeren. Na de nodige inbraken en vernielingen is men uiteindelijk uitgeweken naar de Brieltjenspolder. Een ideale locatie met voldoende parkeergelegenheid voor luxe auto's, een zeer goed hekwerk rondom de parkeerplaats en een degelijke, ruime afsluitbare fietsenstalling. Een zeer positieve ontwikkeling is dat door deze afgesloten parkeerplaats de inbraken en vernielingen tot een minimum beperkt zijn. Helaas bleek de bijbehorende fietsenstalling - gelegen buiten de omheining van de parkeerplaats - het doelwit van vandalisme te worden: deze was op verschillende plaatsen vernield en ook de toegangsdeur was volledig geruïneerd.

Vanuit de bedrijvencommissie is op verzoek van een aantal parkeerders contact met de gemeente opgenomen om de mogelijkheid te onderzoeken of de fietsenstalling niet binnen de omheining van de parkeerplaats kon worden gesitueerd. Vanuit de gemeente kwam het antwoord dat dit niet mogelijk was in verband met de hoge kosten die hieraan verbonden zijn. Opmerkelijk, want de huurders van de vrachtwagenparkeerplaats betalen jaarlijks zo'n €135,- per vrachtwagen voor de huur en vanuit de Commissie Brieltjenspolder zijn reeds tal van kleine onderhoudszaken gepleegd uit eigen middelen. Onze fractie had net een aantal vragen voor het college klaar om opheldering hierover te krijgen, toen we van de Commissie Brieltjenspolder te horen kregen dat er vanuit de gemeente dan toch eindelijk actie werd ondernomen. De gemeente heeft toch besloten de fietsenstalling binnen de omheining te plaatsen, naar grote tevredenheid van de Commissie Brieltjenspolder, de betrokken chauffeurs én Lijst Harry Bakker. Compliment!

Helaas is er echter ook geconstateerd dat er meer sleutels van de vrachtwagenparkeerplaats in omloop zijn dan in werkelijkheid zijn uitgegeven en dat er vrachtwagens parkeren zonder hiervoor de huur te betalen. Hierover zullen wij als Lijst Harry Bakker nog wel een vraag stellen, want dit moet natuurlijk niet kunnen. Als de gemeente ook aan dit probleem nog iets doet (bijvoorbeeld administratie bijwerken en handhaven) dan zijn wij helemaal tevreden!

Namens de Lijst Harry Bakker, Walter Bastiaansen

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht