Nieuws

Harry Bakker geeft wél duidelijkheid in verkiezingsdebat
24-02-2010

Afgelopen vrijdag 19 februari vond in ontmoetingscentrum De Zonzeel te Hooge Zwaluwe het verkiezingsdebat plaats, dat georganiseerd werd door BN De Stem en Gemeente Drimmelen. Tijdens deze avond konden de lijsttrekkers van de 7 partijen uit de gemeente Drimmelen hun standpunten aangeven en met elkaar en het publiek in discussie gaan. Af en toe leek het een beetje op een strijd tussen Harry Bakker en de zes andere lijsttrekkers. Hierbij werden verwijten aan Bakker gemaakt, die niet op inhoud en waarheid gestoeld waren. Of deze actie ingegeven was door angst, jaloezie of iets anders werd niet duidelijk, maar kennelijk is deze manier van politiek bedrijven makkelijker dan zelf met concrete ideeën te komen.

De avond bracht weinig spectaculair en ik heb niet het idee dat de burger na dit debat weet op welke partij hij moet stemmen. Alle politici willen de kloof met de burger dichten. Dit is deze avond, mede gelet op de manier van discussiëren, niet gelukt. Als er één lijsttrekker is die de kloof tussen politiek en burger gedicht heeft, is dat Harry Bakker. Door de aansprekende manier van campagne voeren met de SRV-wagen, Gielmobiel en "Amerikaanse" lijsttrekkerverkiezing weet de Lijst Harry Bakker het publiek goed te bereiken. Onze lijsttrekker en vele partijgenoten laten zich niet alleen rondom de verkiezingen zien, maar zijn heel de raadsperiode in touw. Dit zonder subsidie, zoals deze er voor de lokale afdelingen van de landelijke partijen wel is, maar met zelf gespaarde centjes. Ook praten wij niet over "blauwe en gele bladzijden uit de kerntakendiscussie" en "autonomie" en "medebewind", zoals tijdens het debat,  maar praten we op een normale, duidelijke manier met en over onze bevolking, over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Samen wonen, samen werken, samen naar school gaan en samen leven dat zijn de dingen waar het omgaat.

Ecologisch groenbeheer was een onderwerp van de discussie. Ik heb niet de indruk dat het de meeste burgers iets uitmaakt of gras en bermen geklepeld of beperkt gemaaid wordt. Iedereen was voorstander voor de  bevordering van biodiversiteit. Hoe we dit bereiken zal niet de moeilijkste uitdaging voor de 21 raadsleden zijn. Ook over het belang van het armoedebeleid was iedereen het eens. Op hoofdlijnen waren er veel overeenkomsten. De verschillen zaten hem in de details.

Er was één partij die zich tijdens het verkiezingsdebat onderscheidde. Harry Bakker heeft namens de Lijst Harry Bakker als enige duidelijk aangegeven, dat:

  • Het Puzzelbad open blijft
  • De Randoet open blijft
  • De onroerende zaakbelasting alleen met het inflatiepercentage verhoogd wordt.

Voor alle overige partijen staan bovengenoemde zaken ter discussie. Een (forse) verhoging van de ozb werd niet uitgesloten. Zij willen over deze onderwerpen een uitspraak doen na de kerntakendiscussie. Deze discussie wordt gevoerd omdat de gemeente aanzienlijk (meer dan één miljoen euro) zal moeten bezuinigen. De discussie vindt plaats na de verkiezingen, maar omdat u 3 maart moet kiezen geven wij u deze duidelijkheid vooraf. Er valt dus zeker iets te kiezen. Door een efficiëntere bedrijfsvoering en de afstoting van gebouwen en de jachthaven Biesbosch Marina verwacht de Lijst Harry Bakker bezuinigingen te kunnen realiseren. Door andere partijen werd deze boodschap helaas niet met gejuich ontvangen. Daarnaast zijn we van mening dat er een actiever grondbeleid gevoerd dient te worden, waarbij de gemeente meer regisseur wordt in plaats van afhankelijk van projectontwikkelaars. De "winst" moet bij de gemeente of de kopers in de vorm van lagere woningprijzen terecht komen. Wij streven naar maatwerkoplossingen tegen zo laag mogelijke kosten.

Onze partij is klaar voor de komende periode, we gaan uit van onze eigen kracht en laten inhoud prevaleren boven politieke spelletjes en partijbelang. Indien u dit onderschrijft kunt u ons 3 maart aanstaande steunen door op de Lijst Harry Bakker (Lijst 1) te stemmen. Ons motto is "gewoon eerlijk" en het verkiezingsprogramma, de kandidaten en andere actuele informatie staan op  www.lijstharrybakker.nl vermeld. Bent u niet in het bezit van Internet, dan kunt u altijd contact opnemen om deze informatie schriftelijk te ontvangen. U kunt dan contact opnemen met Harry Bakker (06-47472569) of Roxanne Heijmans (06-39775886).

Jan-Willem Stoop

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht