Verkiezingen..

No10: Jan Willem Stoop

Wethouder Jan-Willem Stoop

Jan-Willem%20Stoop%20met%20logo.jpg

Hoi,

Ik ben Jan-Willem Stoop en ben van het bouwjaar 1969. Ik woon met mijn vrouw Miëlle en onze 2 dochters en hond aan de Schans in Terheijden. We genieten van het leven in Terheijden en Drimmelen waar het goed toeven is op het “platteland”, met de grote stad vlakbij. Ik sport graag, hou van een feestje en ben gaan houden van onze blauwgroene gemeente. De afgelopen 10 jaar heb ik als wethouder Drimmelen weer mee in de lift omhoog mogen helpen. We zijn financieel gezond en er is weer ruimte om te investeren in de openbare ruimte en in nieuwbouwplannen en we werken hard aan een inclusieve samenleving. Dat betekent dat iedereen mee moet kunnen doen en meetelt. Hier is nog veel te winnen, want ook de eenzaamheid in onze gemeente is groot en het leven is er veel mensen niet gemakkelijker op geworden.

Met de toekomstvisie en omgevingsvisie die we samen met onze inwoners gemaakt hebben ligt er een goede basis om te kunnen bouwen aan de broodnodige woningen. Het Rijk en de provincie willen liever niet dat we aan de randen van onze dorpen bouwen, maar we hebben die ruimte met deze visies wel bevochten en gecreëerd voor onze gemeente. We moeten voorkomen dat we al het groen opofferen binnen onze dorpen. Ruimte om te spelen, ontmoeten en sporten is heel belangrijk. Van 2018 tot en met 2021 zijn er zo’n 350 woningen gebouwd. Er ligt voor meer dan 400 woningen aan harde plancapaciteit, hier kan dus direct gebouwd worden en vaak zijn de woningen al in aanbouw. Er ligt voor zo’n 500 woningen aan conceptplannen, van houtskoolschets tot helemaal uitgewerkt. Ik vind het belangrijk dat we meer gaan bouwen voor onze starters en senioren en onze eigen inwoners voorrang krijgen bij woningtoewijzing.

Onze openbare ruimte maken we stapje voor stapje mooier, beter en veiliger, waarbij het aantrekkelijk moet zijn om op de fiets te gaan. Bredere en veiligere fietspaden en goede stoepen, ook voor mensen die minder goed ter been zijn, zijn heel belangrijk. Maar ik zie ieder voorjaar ook graag 250 fleurige hanging baskets voor een stukje klein geluk in al onze dorpen en buurtschappen. De tractoren zie ik graag op de N285 voor een betere veiligheid en leefbaarheid. De kwaliteit van ons buitengebied wordt vormgegeven door onze boeren, die veel last hebben van Haagse en Bossche regelgeving. Laten we hen zo goed mogelijk helpen om een mooie en duurzame toekomst op te kunnen bouwen zonder nog meer regeldruk. Iedereen kan dankzij hen genieten van ons schitterende buitengebied. Dus ook ruimte voor de koe en de kip in de stal en zeker ook in de wei.

Als gelukswethouder was ik regelmatig in de media om Drimmelen op de kaart te zetten en zie ik veel mooie initiatieven die de mensen dichter bij elkaar brengen, van ontbijtjes,  muziek, sport, crea-activiteiten tot wandelingen. We geven het leven in Drimmelen een 8 en dat is mooi. Laten we de mensen die het wat moeilijker hebben helpen om een gelukkiger leven te kunnen leiden. Dit begint met luisteren en maatwerk. Samen maken we Drimmelen, bij de vereniging, in de kroeg, in de winkel, op school, in het speelbos, op het trapveldje, in de volkstuin, in en rondom de Biesbosch, op onze pleinen, bij het zwembad, op straat, in het buurthuis, in het (B)oerBurgerBos, ergens op onze 12.000 ha en zeker ook thuis. Lijst Harry Bakker staat voor eerlijke politiek en is en voor iedereen en waar kan dragen we ons steentje bij. Ik word geen wethouder meer, het was een eer om te doen voor jullie en met jullie. Ik blijf Lijst Harry Bakker trouw, want Drimmelen heeft veel te danken aan Harry en zijn mooie club. ik sta op plek 10 bij DE lokale partij voor HEEL Drimmelen, een nummer dat staat voor veel inzicht goede passing, techniek en het vermogen om te versnellen.

Warme groet,

Jan-Willem Stoop

Afbeelding
< Terug naar overzicht