Nieuws

Lijst Harry Bakker en tradities: De Steprace
23-06-2019

Dat de Lijst Harry Bakker van tradities houdt, is al langer bekend.

 2019-step2.jpg

Een van die tradities is het uitdelen van bananen tijdens de Steprace Rotterdam – Den Hout.

Enkel en retour
Elk jaar wordt er op een zaterdag, nu de 4e, in juni door een groot aantal deelnemers gestept van Rotterdam naar Den Hout. De diehards steppen zelfs van Den Hout naar Rotterdam en weer terug. Deze race is eigenlijk een toertocht waarbij gezelligheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Kinderen kunnen ook een stuk mee steppen, de Brakkentocht. Senioren kunnen zich uiteraard voor een gedeelte inschrijven. Wat de afstanden betreft er wordt 52 km gestept (een retourtje 104 km), kinderen en senioren gaan voor 20 km. Er wordt door de deelnemers dus een topprestatie geleverd.

Editie 49
2019-step1.jpgOp zaterdag 22 juni jongstleden werd alweer voor de 49e keer de steprace gehouden en hebben diverse leden van de fractie en andere leden en sympathisanten van de Lijst Harry Bakker wederom de atleten ondersteund.

Traditie
Traditiegetrouw, zijn we met een grote groep naar de Zwaluwsedijk ter hoogte van de Schuddebeurs getogen, hebben daar een partytent met tuinstoelen, fris water containers en andere frisdranken voor de deelnemers neergezet en hebben aan alle deelnemers een banaan aangeboden. Een geste, die gezien de reacties, door de deelnemers zeer gewaardeerd werd.Nadat de bezemwagen voorbij was gekomen, hebben we de boel weer afgebroken en zijn we, voldaan door deze gezellige middag, weer huiswaarts gekeerd.

We hopen nog jaren de deelnemers van deze steprace op deze manier te kunnen sponsoren.

Ton Verhoeve, fractie voorzitter
Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht