Nieuws

Lijst Harry Bakker en jongeren.
04-05-2019

Jongeren
Jongerenparticipatie betekent het actief betrekken van jongeren bij beslissingen over en vormgeving van de samenleving,

 april%202019-2.jpg


gemeentelijk, provinciaal of landelijk beleid of welke instelling dan ook.
Wij met Lijst Harry Bakker zijn al een tijdje bezig met een jongerengroep. Hier melden we geregeld over in de media. We komen regelmatig bij elkaar om met de jongeren het gesprek aan te gaan over zaken die op dat moment spelen in onze gemeente.

Nieuwe gezichten
Elke keer zien we weer nieuwe gezichten, omdat bv. een jongeren iemand meebrengt die ook interesse heeft. De jongeren brengen zelf ideeën in, waar we mee aan de slag gaan. Het is bijzonder om te zien hoe actief deze groep meedenkt. We gaan dan ook juist met deze punten aan de slag. We willen graag MET de jeugd en niet over OVER de jeugd praten. Ze hebben al een aantal dingen gedaan, een rondleiding gehad in het gemeentehuis, stukje raadsvergadering meegemaakt, uitleg van wethouders gehad. Onze vice-fractievoorzitter heeft vorige keer een goede uitleg gegeven over het wel en wee van een fractie, een coalitie en een raad.

Programma
Voor volgende keer hebben we weer een leuk programma. De volgende avond staat voor nu gepland op woensdag 15 mei en deze is altijd van half 7 tot ongeveer 20 uur. We gaan aan de hand van stellingen, een Kahoot-quiz ( bij de jongeren onder ons wel bekend ), een filmpje over een bepaald onderwerp aan de slag. Het zijn nu ook weer onderwerpen die die groep zelf heeft ingebracht. Mocht je niet kunnen deze avond is dat geen probleem, de volgende staat voor donderdag 20 juni op de agenda. Iedereen die interesse heeft en tussen de 11 en 18 jaar oud is, is van harte welkom. Meld je dan aan via: jeugd@lijstharrybakker.nl.
Ook ideeën kunnen met ons gedeeld worden. Omdat we met de tijd van de jongeren meegaan, zijn we op Instagram te volgen via: Politiekjeugddrimmelen.
We houden jullie op de hoogte via de media, wat voor mooie uitkomsten deze avond ons weer heeft gebracht.

Groetjes Ankie van Wezel
Namens Lijst Harry Bakker

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht