Nieuws

Hans de Groot (Lijst HB) stapt op uit de vertrouwenscommissie
01-12-2010

Vandaag heeft het raadslid Hans de Groot van de Lijst Harry Bakker zijn medewerking aan de vertrouwenscommissie in de gemeente Drimmelen opgezegd. Die vertrouwenscommissie is in beslotenheid bijeen om een aanbeveling te doen voor een eventuele herbenoeming voor 6 jaar van de huidige burgemeester, de heer Gert de Kok.

Naar de reden van zijn besluit is het gissen. Fractievoorzitter Harry Bakker vernam het nieuws gisteren en betreurt het vertrek van Hans de Groot, die vorig jaar nog een lintje kreeg. ‘Hij had de opdracht om namens onze lijst op een nette, constructieve wijze mee te doen, waarbij eerlijkheid en duidelijkheid voorop moeten staan. Ook zou de inbreng van de burgers van de gemeente Drimmelen (zoals opgemerkt in de openbare raadsvergadering) aan bod komen. Met als basis de opgemaakte beoordeling. Dat is wat wij als fractie van te voren hebben meegegeven aan Hans. Wat er allemaal in die vertrouwenscommissie gebeurt, weet ik niet. Wel dat dit geen goed teken is voor het proces'.

De aanbeveling van de vertrouwenscommissie komt op 16 december in de openbare raadsvergadering. Daarna gaat het advies naar de commissaris van de Koningin in Noord-Brabant.


Fractie Lijst Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht