Nieuws

Lijst Harry Bakker wil dat Plexat blijft
12-02-2011

Donderdag 11 februari spraken alle politieke partijen van de gemeente Drimmelen zich uit in een opiniƫrende vergadering over de ontwikkelingmogelijkheden van de kern Wagenberg. Het werd tijd om dat eens op de agenda te zetten.

Wagenberg staat te springen om huizen te bouwen en om "het gat" van het centrum weg te werken en zo een ander aanzien van het dorp te krijgen. In Wagenberg is namelijk de laatste 10 jaar nauwelijks gebouwd.

Uit het rapport van BRO (zie www.drimmelen.nl) blijkt dat Wagenberg met 15 woningen in de laatste 7 jaar is gegroeid. In vergelijking met de andere kernen van onze gemeente is dit minimaal. Al in 2007 bleek uit een enquête georganiseerd door werkgroep Wagenberg (zeg maar de voorloper van de dorpsraad) dat er vooral vraag naar starters- en seniorenwoningen was. Echter aanbod was er niet. Dit blijkt uit het feit dat het aantal inwoners in de leeftijd 25-44 sterk in aantal is afgenomen en het aantal in de leeftijd 65+ niet sterk is toegenomen, terwijl de trend is dat deze leeftijdscategorie juist fors toeneemt. Met andere woorden; door gebrek aan starterwoningen en ouderenvoorzieningen zijn deze mensen vertrokken naar andere kernen. Om dit te stoppen moet er snel gebouwd worden in Wagenberg.

De Lijst Harry Bakker is dan ook blij dat het plan in de Postweg, met o.a. 8 starterwoningen de goede kant op gaat. Voldoende is dat niet, in een half jaar werden er 8 jonge Wagenbergenaars gevonden die een starterwoning wilden kopen. In het lijstje van het college in een raadsbrief worden na dit plan geen starterwoningen meer gebouwd tot 2020. Onacceptabel is dat. De Lijst Harry Bakker gaat meer mee met de visie van de dorpsraad ipv 60 woningen te bouwen, zoals het college voorstelt. De dorpsraad heeft het over een groei 250 woningen in de komende 15 tot 20 jaar. Wij denken dat dat gezien de demografische ontwikkelingen wat te ambitieus is, maar 60 woningen de komende 10 jaar is echt veel te weinig.

Dan naar het scenario voor de ontwikkeling van het centrum. In het rapport van BRO zijn 4 scenario's benoemd. Het college is voorstander van scenario 2 of 3. In beide gevallen wordt Plexat gesloopt. Wij van de lijst Harry Bakker zijn, evenals de dorpsraad, voor behoud van Plexat. Hierin hebben we ons wel degelijk duidelijk uitgesproken. Het artikel in BN/De Stem van afgelopen zaterdag was daarover niet correct in hun berichtgeving. Nee, Plexat is het bruisend middelpunt van Wagenberg voor ouderen, vele verenigingen en als horecagelegenheid. Activiteiten verspreiden naar de sporthal, de school en naar culturele accommodaties in andere kernen is voor ons onacceptabel.

De lijst Harry Bakker is voor scenario 5, die wij aan de 4 willen toevoegen. Scenario 5 is scenario 4 + het witgelekruisgebouw slopen en opnemen in nieuw zorgcomplex. Met andere woorden scenario 5 is:

  • kerk en pastorie behouden

  • witgelekruisgebouw slopen en opnemen in het nieuw zorgcomplex

  • Plexat behouden

  • Onder de toren, Hat-woningen (huidige appartementen) en hoek Dorpsstraat/Kerkstraat slopen en herontwikkelen als zorgcomplex en seniorenappartementen

Tot slot: Wagenberg staat te springen om huizen te bouwen en om "het gat" van het centrum te dichten. Laten we daar met elkaar voor gaan zorgen!

Namens de Lijst Harry Bakker, Jack Rasenberg.

< Terug naar nieuwsoverzicht