Nieuws

Nieuwjaars toespraak Lijst Harry Bakker 2013 door de voorzitter
08-01-2013

Beste mensen van harte welkom in 2013 van de lijst Harry Bakker.

Als eerste wil ik terugblikken op het afgelopen  jaar;

Na de val van de toenmalige coalitie heeft de lijst Harry Bakker de  verantwoordelijkheid genomen.

We hebben  in de nieuwe  coalitie een sterke inbreng.

We hebben  het oude coalitieakkoord als basis gebruikt om een langslepende coalitievorming te voorkomen.

We hebben een goede samenwerking met de VVD en Groen Drimmelen kunnen bewerkstelligen,  met als eerste resultaat  het behoud van de zwembaden in onze gemeente  en een kloppende begroting!

Verantwoordelijkheid, wij liepen daar niet voor weg, we kunnen daar veel over zeggen, maar dat doen we niet.

Onze twee wethouders en niet   te vergeten , 6 raadsleden en 5 burgerleden   kunnen we een hart onder de riem steken en als partij zijn we trots op hun inbreng.

Een ander punt is de tijdelijke vervanging van Harry door Ben in de raad  en het tijdelijke fractievoorzitterschap door Jack.

Een belangrijk punt, de zwembaden,  ik heb het al eerder genoemd, omdat het heel belangrijk is voor de jeugd veel BEWEGEN en natuurlijk ook  voor de ouderen, het ouderen proef en leefbaar te houden/maken zodat ze ook naar niet alleen achter de geraniums moeten zitten en van de omgeving kunnen genieten om maar wat te noemen.

Enkele punten uit onze verkiezings beloften: Open , eerlijk en transparant. Het kost soms moeite, maar in coalitie land moet je nu eenmaal soms schipperen en dat doet wel eens pijn. Ook de lijst Harry Bakker heeft moeten slikken.

Uitdaging voor het nieuwe jaar 2013, want zoals de berichten nu uit Den Haag komen is het voor ons heel teleurstellend en zullen we waarschijnlijk de broekriem verder moeten aantrekken.
Daarom is het voor onze gemeente belangrijk om de leefbaarheid in al de kernen  top prioriteit te geven  en het ook groen en blauw te houden, zodat we aan het eind van dit jaar ook kunnen zeggen  we hebben er hart voor gewerkt maar ook iets moois tot stand gebracht.

Voor ik ga afsluiten wil ik namens het bestuur en fractie aan Jack een bloemetje geven en aan Harry ook een bloemetje voor zijn herstel en terugkomst in de fractie en raad.

Zo is  ook de financiën van onze politieke vereniging Lijst Harry Bakker  gezond en daarom kunnen wij deze Nieuwjaars bijeenkomst houden zonder subsidie van derden.

Daarom wil ik proosten op een goed 2013 en een goede samenwerking met coalitie, oppositie, bedrijfsleven  en vooral  niet te vergeten onze inwoners van onze mooie groen blauwe  gemeente.

Proost
Hennie  Antes

 

Foto's nieuwjaarsreceptie:

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht