Nieuws

Burgerleden Lijst Harry Bakker verdiepen zich!
08-12-2013

Een aantal burgerleden van Lijst Harry Bakker volgen de cursus Raadsoriƫntatie.

Klaar gestoomd te worden voor een eventuele zitting in de nieuwe Gemeenteraad is niet alleen het inwerken in de praktische gang van zaken, vergaderstukken en beleidsplannen eigen maken en hele cyclus van vergaderingen volgen.  Ook  je verdiepen in het “instituut” politiek door cursussen te volgen behoort tot een goede voorbereiding die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Met een groep van aankomende raads- en burgerleden uit diverse andere gemeenten wordt ten gemeentehuizen van Roosendaal en Etten-Leur educatief gestuurd hoe een bestuurorgaan als college van B en W te controleren en kritische opbouwende feedback te geven. In een fictieve gemeente gaat de groep wisselend aan de slag als gemeenteraad. Wethouders worden vragen gesteld en hoe debatteer je. Welke gedragsregels, zowel binnen als buiten het gemeentehuis en raadsvergaderingen hanteer je? Welke tradities zijn er? Hoe ga je met de pers om? Wat is wie en waar vind je wat? Wanneer? Waarom?

Veel, heel veel, maar een geweldige uitdaging waar wij met elkaar elk van de 7 avonden al heel veel plezier aan hebben beleefd. Over dit alles wordt, voorafgaand aan en uiteraard tijdens de sessies, ook nog eens de nodige theoretische stof over ons uitgewaaierd. We leren elkaar nog beter kennen en het versterkt het vertrouwen. Een intensievere samenwerking tussen de fractieleden van Lijst Harry Bakker is al een bewezen feit. Uiteindelijk is er maar één doel: de taak als volksvertegenwoordiger vol vertrouwen goed te kunnen gaan vervullen voor onze kiezers.

Loes van Zwieten-Burgerlid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht