Nieuws

Lijst Harry Bakker pleit voor starterslening
19-12-2013

Daar waar we van de landelijke overheid niets zien op dit gebied, gaat de plaatselijke overheid de woningcrisis tenminste daadwerkelijk te lijf!

Lijst Harry Bakker heeft samen met de VVD een initiatiefvoorstel ingediend waardoor namens de gemeente startersleningen verstrekt  gaan worden.

Voor jongeren, maar ook voor iedereen in de leeftijd tot en met 55 jaar is het tegenwoordig vaak lastig om aan geschikte huisvesting te komen of te verhuizen van een huur- naar een koopwoning. Dat ligt met name aan de beperkte financieringsmogelijkheden doordat banken de leningsvoorwaarden hebben verzwaard. Daarom willen we de mensen ondersteunen en helpen. Het aanbieden van een starterslening kan helpen bij de aanschaf van een koopwoning op maat of de gewenste droomwoning, een woning die anders niet bereikbaar is. De starterslening geeft kopers op de woningmarkt een steuntje in de rug.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van een woning en het bedrag dat iemand maximaal kan lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de lening is afhankelijk van diverse voorwaarden. Er is een evenwichtig voorstel uitgewerkt met als doel zoveel mogelijk starters helpen tegen aanvaardbare risico’s. Het maximum te lenen bedrag is € 25.000. Met de starterslening verwachten we de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en de lokale economie te stimuleren.

Lijst Harry Bakker heeft zich altijd hard gemaakt voor betaalbare en starterswoningen. Ook de starterslening past hier goed bij. Het onderwerp wordt donderdag 19 december in de gemeenteraad behandeld en het zou mooi zijn als alle partijen in het belang van de starter hiermee ik kunnen stemmen.

Binnenkort verschijnen onze 10 speerpunten op www.lijstharrybakker.nl . Ons belangrijkste speerpunt wordt “investeren in Drimmelen”. Ook met het aanbieden van een starterslening  wordt geïnvesteerd in de gemeente Drimmelen.

Fractie Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht