Nieuws

Lijst Harry Bakker legt zich niet neer bij sluiting Klaverblad !
12-01-2014

Donderdag 9 januari was de gemeentelijke informatieavond over het onderzoek dat gedaan is naar de basisscholen het Klaverblad en de Windhoek.

Conclusie: Het Klaverblad zal sluiten en het advies luidt, doe dit aan het einde van het schoolseizoen 2013/2014.

Er waren veel belangstellenden. Hoe verder de avond zich voltrok ,des  te hoger de emoties opliepen! Ouders en leerkrachten waren slecht geïnformeerd, en werden “overvallen” door de boodschap. Dat mag niet in zo’n proces.

Het is een feit dat het leerlingenaantal is afgenomen en nu wel heel dicht bij de norm komt, dat een school moet sluiten. Maar is er genoeg onderzocht om al een besluit daarin te nemen? Zijn alle partijen goed genoeg gehoord en is het verhaal niet te gekleurd ingezet? De laatste tijd is er zeer hard gewerkt en  beide scholen zitten op het vereiste niveau, een knappe prestatie. Moet je het dan niet een kans geven om die positiviteit te laten uitstralen en kijken of er ouders op andere gedachten komen en dus weer gebruik gaan maken van de (openbare ) school ?

Vragen waar eens heel zorgvuldig naar gekeken moet worden. En niet alleen kijken naar wat er allemaal niet kan maar vooral naar wat wel kan. Wat het op kan leveren voor ons als gemeente maar nog meer voor het dorp Drimmelen zelf. Het dorpshuis zit in een zeer positieve spiraal in Drimmelen. Kunnen en mogen wij dat zomaar afbreken? Wij hebben in het verkiezingsprogramma staan, dat wij gaan voor behoud van dorpshuis  en school. Wij laten dit dus niet zomaar gebeuren en willen hier veel energie in steken voor een goed resultaat. Wij zijn een luisterend oor voor alle burgers . Want daar moeten wij dit proces mee gaan beginnen. De burgers uit het dorp Drimmelen serieus nemen en alle mogelijkheden bekijken en uitzoeken. En dan hopen dat 't Klaverblad gewoon kan blijven bestaan.  Voor behoud zal een proactieve houding van de ouders ook nodig zijn. Daar gaan wij van Lijst Harry Bakker voor.

 

Femke Selders

Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht