Nieuws

Lijst Harry Bakker gaat door! Missie nog niet voltooid.
09-11-2008

Vijf jaar geleden hadden wij beiden een droom die we wilden waarmaken. De politiek moest, volgens ons OPENER, EERLIJKER EN DUIDELIJKER! Er moest geluisterd worden naar de burgers. We hebben ons toen aangesloten bij de LIJST HARRY BAKKER, omdat deze partij het meest aansloot bij onze ideeën over politiek bedrijven en deze partij had, een oprichter, Harry Bakker, die dicht bij de burger staat en ook luistert naar de meningen van de burgers. Dat sprak ons enorm aan, omdat in tegen stelling tot Harry, de meeste politici zich destijds op een gouden troon waanden en ver afstonden van de burger.

Al snel werd de toen in oprichting zijnde partij van de Lijst Harry Bakker een hechte club van leden en een bestuur die zich net als ons geroepen voelden om de politiek te veranderen. En op 7 maart 2006 was het dan eindelijk zover: de Lijst Harry Bakker behaalde een ongekende overwinning VAN ÉÉN NAAR ZEVEN ZETELS. Een derde van de bevolking gaf ons het vertrouwen! Dit geschonken vertrouwen bracht ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee, hier waren wij ons terdege van bewust. Vervolgens hebben wij samen met de coalitiepartners de VVD, het CDA en Groen Drimmelen het coalitieprogramma "SAMEN REALISTISCH VERNIEUWEN" opgesteld en werd het college vertegenwoordigd door vijf wethouders. Er is van begin af aan hard gewerkt om af te rekenen met het negatieve politieke verleden van Drimmelen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar een open en eerlijk Drimmelen waarin de burger centraal staat is steeds ons uitgangspunt geweest en gebleven.  

Door de maanden heen is er intern bij de Lijst Harry Bakker wat wrijving ontstaan. Ondanks de veelal prettige en CONSTRUCTIEVE SAMENWERKING onderling in de fractie, kreeg een deel van de fractie steeds meer moeite met de manier waarop wethouder Bakker zijn functie uitoefende. Er ontstond een KLOOF tussen enkele fractieleden en wethouder Bakker. Afgelopen september 2008 hebben deze fractieleden een scenario op tafel gelegd om wethouder Bakker vaarwel te zeggen. Dit is toen uitgepraat en deze fractieleden trokken dit scenario in. Helaas laaide de discussie opnieuw op toen dezelfde fractieleden het niet eens waren met de wethouder aangaande het project Oranjeplein. Dit werd de spreekwoordelijke druppel die volgens hen de emmer deed overlopen. Samen met het bestuur is er toen gezocht naar een oplossing voor de problemen. Er kwam een voorstel. Dit bevatte diverse eisen waaronder een naamswijziging, dossieroverdracht en enkele absurde eisen met betrekking tot Harry zijn rol in de aankomende verkiezingscampagne. Een ander belangrijk onderdeel van dit voorstel was dat de voltallige fractie tijdens de begrotingsbehandeling NIET met een eventuele motie van wantrouwen zou instemmen.

De fractie en bestuur zouden het volgens de media hierover unaniem eens zijn, maar in werkelijkheid hebben wij (Roxanne en Hans) toen al aangeven het niet eens te zijn met de eisen die door de overige fractieleden aan Harry werden opgelegd. Er kwam VERDEELDHEID in de fractie die zich uitte in de vijf-twee. Uiteindelijk zijn de "vijf" op de dag van de begrotingsbehandeling afgesplitst vanwege het feit dat Harry zich niet aan de afspraken had gehouden. Even waren zij vergeten dat dossieroverdracht een zaak is van het college en niet van de raad. Wel werd ons nog steeds verzekerd dat zij tegen een motie van wantrouwen zouden stemmen. Veel te naïef hebben wij gedacht dat deze vijf fractieleden zich aan hun woord zouden houden. Helaas bleek dit niet zo te zijn en stuurde afgelopen donderdag de raad, met veel twijfel en emotie, wethouder Bakker naar huis.

Natuurlijk waren ook wij regelmatig KRITISCH ten aanzien van het communiceren van wethouder Bakker, maar ook REALISTISCH! Iemand kan in twee jaar niet alles realiseren. Zeker niet de grote projecten. Een motie van wantrouwen was volgens ons dan ook te zwaar aangezet. Daar komt bij dat gemeente Drimmelen en haar inwoners niet gebaat is bij zo'n beslissing. Wij nemen dan ook GEEN VERANTWOORDELIJKHEID voor de (financiële) gevolgen van deze crisis, dat mogen de andere negentien raadsleden doen. Waar we wel onze volle verantwoordelijk voor blijven nemen is het voortbestaan van de Lijst Harry Bakker, en daarmee het samen met Harry werken aan een eerlijke en open politiek. Allereerst omdat wij de kiezer TROUW blijven, en op de tweede plaats omdat onze missie nog NIET VOLTOOID is!

De afgelopen dagen is namelijk alweer gebleken dat er in Drimmelen geen sprake is van open, eerlijke en duidelijke politiek. Maandag 10 november zou er namelijk met alle fracties bijeen worden gekomen om te kijken naar een mogelijke oplossing voor deze politieke crisis. Echter de fracties van het CDA, Groen Drimmelen, Combinatie Algemeen Belang en de PvdA hebben afgelopen zaterdag elkaar al als coalitie gevonden in de ACHTERKAMERTJES van de Gemeente Drimmelen. En al beweerde het CDA zondag bij SpraakVermaak nog dat er geen sprake is van echte coalitievorming, het feit dat de VVD, de "vijf" en wij als Lijst Harry Bakker door hen buiten de onderhandelingen zijn gehouden laat weinig ruimte vrij voor een andere invulling.

Lijst Harry Bakker veroordeeld deze manier van politiek bedrijven en wil een open en eerlijke onderhandeling waarin de belangen van de burgers voorop staan. Harry heeft de basis gelegd voor bijvoorbeeld de starters- en seniorenwoningen, plan Prinsenpolder en Lage Zwaluwe West. Deze zullen de komende jaren uit de grond komen en de nieuwe coalitie zal zichzelf daarvoor op de borst kloppen. De ROTZOOI IS OPGERUIMD en zij kunnen met de veren gaan pronken. Maar het maakt ons niet uit WIE het realiseert. Het gaat er ons om dat het gerealiseerd WORDT. Voor ons staan de belangen van de inwoners van de Gemeente Drimmelen nog steeds bovenaan en wij zullen voor een open, eerlijke en duidelijke politiek blijven streven. Bij ons staat INTEGRITEIT BOVEN ALLES en wij zullen blijven luisteren naar de stem van de gewone man. Onze missie is nog niet voltooid en dus blijven wij ons inzetten om deze te volbrengen.

Ten slotte willen wij, ook namens Harry Bakker, iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen, kaarten en bloemen die wij de afgelopen dagen hebben mogen ontvangen. Het heeft ons veel goeds gedaan en het geeft ons de motivatie om door te gaan! Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.lijstharrybakker.nl of kunt u ons bereiken op de e-mailadressen rheijmans@drimmelen.nl of jdegroot@drimmelen.nl. Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-22044798 of 06-12728468. Lees ook onze mededelingen over de afsplitsing en nieuwe coalitievorming in de raad. Wij gaan voor een eerlijk, open en duidelijk Drimmelen!

 Met vriendelijke groet, Roxanne Heijmans en Hans de Groot

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht