Nieuws

Politiek en zonnebloemen
22-09-2014

Na een mooie zomer met een hoop onrust in binnen- en buitenland bleef het in Drimmelen gelukkig rustig (alleen ontsnapte een slang).

De mensen van de Lijst Harry Bakker hebben de zomer goed benut om bij te komen van de succesvolle verkiezingen en de hectische eerste maanden. Kennismaken met de gemeentepolitiek als raadslid of burgerlid is belangrijk en gelukkig helpt de gemeente en de ervaren mensen van onze Lijst HB mee.

We hebben de afgelopen tijd veel meldingen gehad van glasbak tot naambordje en van school tot partytent. Heel breed dus en goed om in contact te komen met de mensen uit de kernen die dingen signaleren, melden via de BuitenBeter-app en ons raadplegen. Hier doen wij ervaring mee op en we vinden het leuk om dingen op te lossen cq. te verbeteren.

Ook waren we aanwezig bij de diverse evenementen die onze gemeente rijk is. Zelf herinner ik me ook het lekkere eten bij ’t Pannenkoeckershuys voor het goede doel (sclerodomie??). Ook ben ik vaak te vinden bij de zonnebloemen in Zevenbergschen Hoek en langs de A59.

Dit jaar weer ingezaaid voor de vrolijkheid, de biodiversiteit van de natuur en om eens een mooie bos gele en gekleurde zonnebloemen weg te kunnen geven. Voor een feest, een bezoek bij de opening van de nieuwe Amerhal, bij de geboorte van een baby of voor die mevrouw die een opkikkertje kan gebruiken. Kent u ook iemand die wij een bos eerlijke en mooie zonnebloemen kunnen geven? Laat het ons weten via info@lijstharrybakker.nl.

Een belangrijk item de komende tijd is de (nieuwe) locatie van het Dongemondcollege. Wij krijgen redelijk wat argumenten voor nieuwbouw aan de rand van Made, maar het budget, de sociale binding en het projectplan moeten nog helderder worden voordat wij samen met de andere politieke partijen in de gemeenteraad een besluit kunnen nemen.

Tot slot zijn wij blij met de continuering van de huishoudelijke hulp. Al eerder gaven wij hiervoor een goede voorzet die nu gelukkig is ingekopt door de ambtenaren en de bestuurder. Hopelijk gaat dit met de rest van de transities (wmo, jeugd, participatie en passend onderwijs) ook zo!

Harry Bakker, fractie Lijst HB.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht