Nieuws

Schelpenpad, school en scouting
08-10-2014

Lijst HB actief in Terheijden, Made en Lage Zwaluwe

De fractie van de Lijst Harry Bakker onderneemt veel actie op de vergaderingen, maar is ook actief in onze kernen. Zo bezoeken we regelmatig evenementen en worden dan vaak aangesproken door mensen die wat te vragen hebben of op te merken. En dat is goed, want daar zijn we voor!

Zo merkte een inwoner van Terheijden op dat hij was aangetikt door een scooter op het Schelpenpad (de Schimmer). Dit verharde fiets/wandelpad is een rustige zandweg door een natuurgebied en van Staatsbosbeheer mogen hier GEEN voertuigen met motoren of motorische aandrijving langs. Begrijpelijk vanwege de natuur en de veiligheid (smal pad en snelheidsverschil). En de scooters rijden het pad stuk. Daarom controleert de gemeentelijke BOA ook op dit foute gebruik en deelt boetes uit (van 90 euro). Let hier dus op en pak het snelle asfalt! Overigens is het schelpenpad bij donkerte niet toegankelijk voor iedereen.

Ook ijveren wij voor een goede VMBO school in Made. Het Dongemondcollege is redelijk gedateerd en we proberen op een geschikte locatie en voor een aanvaardbaar bedrag een nieuwe school neer te zetten. Een lastige opgaaf want de (diverse) belangen zijn groot en de samenwerking op dit dossier vanuit de politiek, de gemeente én de school kan beter. Niet alleen voor de locatie maar ook op de financiën en multifunctionaliteit.

Dit laatste aspect speelt ook bij de scouting Zwalaho in Lage Zwaluwe. Een enthousiaste organisatie die goed functioneert in de gemeenschap en mede door zelfwerkzaamheid een nieuw gebouw wil neerzetten aan de Groenendijk achter de tennisvereniging. Qua bestemming kan dit, maar de optie dat de ontwikkelaar van Lage Zwaluwe West dit zou regelen is verdwenen. De Lijst Harry Bakker denkt mee en werkt een optie uit waarmee de scouting voor een interessante prijs een mooi gebouw kan realiseren, waarin meergebruik belangrijk is.

 

Dus heeft u vragen en opmerkingen voor de Lijst Harry Bakker; laat het ons weten via lijsthb@gmail.com of via de raads- en fractieleden. Wij zijn er voor u!

Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht