Nieuws

Lijst Harry Bakker blij met actieve ouders van het Klaverblad!
05-11-2014

Femke van Lijst Harry Bakker heeft afgelopen week weer contact gehad met de school in Drimmelen. Wat heeft de school de laatste periode een verandering ondergaan.

In de zomervakantie is alles zover in orde gemaakt dat de school na de vakantie kon starten als iPad school. Een hele klus wat er allemaal veranderd moest worden. Zo moest alles voorbereid worden om goede Wi-Fi te krijgen. Daar heeft Lijst Harry Bakker nog een vraag aan het college over gesteld. Gelukkig is dat nu goed gerealiseerd, al is het op een andere manier gebeurd dan de wethouder in eerste instantie had toegezegd.

Natuurlijk moesten er iPads komen met speciale hoezen eromheen. Dat is netjes geregeld en betaald door de OBO (Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant). Ook moesten iPads worden voorzien met de juiste educatieve App’s. Dat hebben de ouders met onderwijzers vooral op zich genomen.

Er zijn nieuwe flyers gedrukt om OBS het Klaverblad regionaal onder de aandacht te brengen. De flyers zijn niet alleen in onze gemeente maar ook in de andere buurtgemeenten zoals bijvoorbeeld Geertruidenberg verspreid.

Sinds deze week is ook de kinderopvang geregeld en bij genoeg kinderen kan ook die van start gaan. Er is een flexwerk plek gerealiseerd zodat ouders ook daar kunnen werken. Er wordt dus aan vele facetten gedacht om de school zo goed mogelijk regionaal weg te zetten.

Ook is de school actief op Twitter en Facebook. Dus wil je de school volgen, nodig de school uit via een van deze sociale media kanalen.

Geweldig dat alle partijen dit samen neer hebben gezet. Dat is ook de draagkracht van de school, de actieve oudergroep. Ook is OBS het Klaverblad aangesloten bij de kleine scholen coöperatie. Dat is ook heel positief.

Nu draait de school al weer een paar weken, de eerste vakantie is alweer geweest. Er komen belangstellende ouders kijken of deze school iets voor hun kinderen is. De school heeft de donderdagochtenden 13+20 november en 4 +11 december als inloopmoment geprikt. Zo kunnen geïnteresseerden vrijblijvend en laagdrempelig eens binnen lopen om kennis te maken met deze manier van onderwijs. Mark, directeur van de school, nodigt jullie van harte uit om zelf te komen zien, voelen en ervaren hoe fijn het op OBS het Klaverblad is.

Het wachten is nu op de eerste extra aanmeldingen!

 

Lijst Harry Bakker is trots op wat de school in zo'n korte tijd bereikt heeft.

Chapeau voor iedereen die hier aan meegewerkt heeft!

 

Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht