Nieuws

Na half jaar Raadslid schap Lijst Harry Bakker………
19-11-2014

Tijd vliegt, zeker nu er in mijn dagelijkse routine raadswerk bijgekomen is. Vol energie en enthousiasme ben ik vanaf eind maart begonnen.

Veel, heel veel komt er op je af. Hoe zit de vergadercyclus in elkaar. Waar kan je wat aan feiten vinden. Hoe de balans vinden met de zakelijke bezigheden binnen mijn onderneming, raadswerk, familie en ontspanning. Nog belangrijker is in welke volgorde dit laatste te plaatsen. Welke persoonlijke contacten met inwoners ga je opbouwen en volgen. Hoe kom ik door al dat leeswerk heen, want zo voelt het op dit moment. Hoe scheid je de belangrijkheid van die hele grote berg van informatie. Ik realiseer mij best dat valkuil nummer één “het alles perfect willen doen” is.

Veel begeleiding vind ik binnen de fractie en van beide wethouders van Lijst Harry Bakker. Het kunnen raadplegen van de griffie, soms een gesprek met een van betreffende beleidsmedewerkers in het gemeentehuis, helpt allemaal om je weg te kunnen gaan vinden in de massa van het Raadslid zijn. Tenminste als je deze toch verantwoordelijke taak goed wilt oppakken is mijn persoonlijke mening. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) biedt een ongelofelijk assortiment aan cursussen en masterclasses aan. Als je alles zou willen volgen dan heb je er meer dan een weektaak aan. Verleidelijk hoor, ik zou alles wel willen doen maar prioriteiten stellen is op dit moment echt een must!

Mijn partijgenoten ben ik na dit halve jaar ook zeker anders gaan zien. Je leert elkaar uiteraard beter kennen, zowel elkaars nukkigheden als elkaars sterke kanten. Een eenheid vormen is mijn doel, zo ben je sterker en kan je veel bereiken. Met elkaar op de bok zitten en die teugels aantrekken en laten vieren, waar en wanneer nodig.

Soms voel ik mij ook de “fractie moederkloek”. Ligt dat aan leeftijd, levenservaring of aan persoonlijkheid? Wie zal het zeggen. In ieder geval voel ik mij er best prima bij en lever ik op deze manier intern een stuk know how aan. Met elkaar ga je deze taak verder volbrengen. Uiteindelijk hebben de kiezers mij op deze raadszetel geplaatst en daar ga ik volledig voor.

Sta je achter het spreekgestoelte in de Raadszaal of met een microfoon op je gericht is spreken toch vaak anders.Mijn roots liggen in het onderwijs, hier heb ik het geven van lezingen en presentaties geleerd. Heerlijk als je hierop kan teren!Moet er nu juist voor waken niet te lang te praten, raadsklok tikt door in de zaal!

Als ik voor de verkiezingen van afgelopen maart had geweten wat ik nu weet dan had ik veel eerder mijzelf als raadslid kandidaat willen stellen. Wat ik nu in het afgelopen half jaar geleerd heb, het plezier wat het mij geeft, de uitdagingen die er nu bijna dagelijks op mijn bordje komen geeft mij de energie om in ieder geval deze periode met succes af te ronden.

Vrije tijd? Broodnodig!
Dus kinderen en kleinkinderen zijn een geschenk. Voor de broodnodige beweging is een rondje golf voor mij een stok achter de deur. Om van de natuur te genieten en je hoofd echt leeg te kunnen maken, immers golfen is altijd een combi van “mens erger je niet” en “ganzenborden”.

Kortom, na half jaar Raadslid schap…….blijf ik graag in contact met anderen waarbij ik een geduldig luisterend oor met een groot verantwoordelijkheidsgevoel bied.Wel blijf ik solliciteren naar úw vertrouwen waarbij kleine ondernemers en toerisme nog steeds mijn eerste speerpunten zijn. Ik zie de toekomst positief tegemoet, al is alles betrekkelijk en zeker een momentopname.

Loes van Zwieten
Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht