Nieuws

Lijst Harry Bakker denkt in breder belang.
15-03-2015

Nu alweer één jaar raadslid, de tijd vliegt. Ik merk dat mijn enthousiasme door en om dit raadswerk te doen elke dag toeneemt.

Het zoeken en bewandelen van de weg binnen de onderneming, genaamd gemeente, wordt meer eigen. Contacten met andere partijen worden sterker en vooral de moraal intern van fractie Lijst Harry Bakker is prima. Kortom, met veel plezier werk ik verder aan de toekomst, de hoofdlijnen in ogenschouw nemend, natuurlijk met oog voor gepaste en er toe doende details.

Keuzes moeten en worden op meerder fronten gemaakt in belang van bewoners van onze gemeente, afwegen en heroverwegen om tot daadwerkelijke besluitvorming over te kunnen gaan.
De visie van Lijst Harry Bakker is dan ook structureel gericht op alle woonkernen.

In het dorp Lage Zwaluwe is en wordt op dit moment veel geïnvesteerd en gerealiseerd, kunstgras bij VV Zwaluwe, nieuwbouw sporthal Rietgors, nieuwbouw woonzorgcentrum De Ganshoek en gebouw voor Scoutinggroep Zwalaho. De vele verenigingen dragen wij, ook in dit dorp, een warm hart toe. Belangrijk dan ook dat een passende accommodatie gericht op toekomst voor allen van hen gezocht en verkregen moet worden. Alhoewel ook andere politieke partijen in het verleden mee ingestemd heeft Den Domp af te stoten zijn tijden veranderd en is het behoud van het gemeenschapshuis Den Domp ook voor Lijst Harry Bakker een belangrijk punt.

Dat niet alleen euro’s ertoe doen maar zeker het maatschappelijk belang en historie gekoesterd moeten worden bewees de aanwezigheid van vele inwoners tijdens afgelopen Opinieronde. Lijst Harry Bakker juicht ook de nieuwe ontwikkelingsplannen voor de leegstaande Johannes de Doperkerk toe. Een kans om het dorp Lage Zwaluwe in de toekomst met nog een toeristische boost te verrijken. Wat betreft de haven in het dorp starten wij liever gisteren dan vandaag met de realisatie van de plannen. Niet er nog een toeristisch seizoen overheen laten gaan. Nu alvast de kleinschalige projecten starten om de haven aantrekkelijker te maken voor de passant en toeristische recreant.

Lage Zwaluwe leeft en is betrokken bij hún dorp. Lijst Harry Bakker ziet kansen voor Lage Zwaluwe waarbij vele plannen naast elkaar en niet ten koste van elkaar gerealiseerd kunnen worden en daar gaan ook wij ons hard voor maken.

Boeiende taken liggen er voor mij. De ontwikkelingen over de 380KV hoogspanningsmasten, toeristische aangelegenheden en mogelijkheden staan op mijn prioriteitenlijst. Als ondernemer heb ik een luisterend oor voor andere ondernemers, of dat nu starters, doorstarters of al gevestigde zijn. Als een van de initiatiefneemsters van Open Coffee pak ik elke vrijdagochtend daar de gelegenheid met beiden handen aan om met andere ondernemers in gesprek te gaan. Ook tijdens andere netwerk mogelijkheden, zowel binnen als buiten onze gemeentegrenzen, is het sparren zowel verrassend, leerzaam en vaak ook bevestigend hoe je met jouw gekozen beleid binnen het eigen bedrijf omgaat. Met elkaar ben je sterker en weet je meer. Ervaring en parallellen kan ik dan in mijn politieke uitdaging betrekken en gebruiken.

Vrijwilligerswerk zou iedereen moeten doen, als je daar tenminste de gelegenheid toe hebt. Het mogen presenteren bij TV Omroep Drimmelen is een van de taken die ik met liefde op mij genomen heb. Wat een dot energie geeft het meedraaien met dat team. Het steeds maar weer ontmoeten van nieuwe gezichten, verhalen en bijzondere mensen levert keer op keer het bewijs hoe belangrijk luisteren en verbinden is.
Zo ook in de politiek, ik ga graag in gesprek, over welk onderwerp dan ook.
Lijst Harry Bakker is met, bij en er voor ú!

 

Loes van Zwieten
Lid gemeenteraad Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht