Nieuws

Lijst Harry Bakker trots op behaald resultaat.
30-03-2015

Vorig jaar tijdens de kermis in Made was het toch wel heel apart dat er e-sigaretten, met of zonder nicotine( shisha pen), gewonnen konden worden en…. zonder dat er om legitimatie gevraagd werd.

Uitleg was er al evenmin. Jonge kinderen, wel te verstaan rond de 12 jaar, liepen dan ook door Made met een e-sigaret of shisha pen. Lijst Harry Bakker schrok daar toch behoorlijk van en diende toen vragen in gericht aan de verantwoordelijke portefeuillehouder. Of het college hier van op de hoogte was en of het college bereid was actie te ondernemen. In de beantwoordde vragen onderschreef het college toch wel de ernst hiervan. Het College heeft dan ook toegezegd dat deze e-sigaretten en/of shisha pennen niet meer op de kermis gewonnen mogen worden!

Trots op dit resultaat. De jeugd van de gemeente Drimmelen wordt hier niet meer aan bloot gesteld. Onze vreugde wordt nog groter. Afgelopen week is er ook door de Tweede Kamer besloten dat alle e -sigaretten onder de 18 jaar verboden gaan worden. Daar is Lijst Harry Bakker nog contenter mee! Zouden onze gestelde vragen in Den Haag terecht gekomen zijn?

Een ander punt waar wij trots op zijn is dat, na een half jaar uitstel, afgelopen donderdag in de Raad het voorstel voor Hulp bij Huishouden is aangenomen. Want het gaat nu wel tijd worden om ook in onze gemeente Drimmelen dit nieuwe beleid, wat landelijk doorgevoerd wordt, in te gaan zetten. Een landelijk ingezette bezuiniging waarbij Lijst Harry Bakker niet alleen naar financiën wil kijken. Wij kijken naar waar het om gaat: hulp, het maatwerk en wat erbij komt kijken. Nu beginnen en het komend half jaar de vinger aan de pols houden, bijschaven waar nodig, evalueren en indien nodig terug koppelen naar het college.

Dat is waar Lijst Harry Bakker voor gaat. Andere politieke partijen suggereerden in de raadsvergadering dat het dan te laat zou zijn. Daar denkt lijst Harry Bakker toch anders over. Genoeg mogelijkheden en raadsinstrumenten om in te grijpen mocht dat nodig zijn. Daar hebben wij u, iedereen die gebruik gaat maken van deze nieuwe vorm van Hulp bij Huishouden, wel bij nodig. Trek aan de bekende bel, zoek iemand van Lijst Harry Bakker op, zodat wij uw ervaringen kunnen bundelen en dit eventueel kunnen uitzetten naar het college en betreffende wethouder. Samen met u gaan wij ervoor zorgen dat Hulp bij Huishouden goed weg gezet gaat worden in de gemeente Drimmelen!

Ook is Lijst Harry Bakker trots op het feit dat er ook in onze gemeente afgelopen zaterdag hard gewerkt is tijdens de landelijke Zwerfvuildag. Er waren verschillende groepen vrijwilligers actief zoals verenigingen en buurtbewoners die hun eigen buurt schoon hielden. Ook wij hebben de handen uit de mouw gestoken en gingen met een groep “de snoeproute” langs om de Brandestraat te lijf te gaan. Er lagen helaas genoeg papiertjes, blikjes, flesjes en andere resten van versnaperingen. Alleen al de Brandestraat leverde 4 zakken vuil op!
Blij dat we dit opgeruimd hebben en dit achteloos achtergelaten vuil niet in het milieu terecht is gekomen.

Groetjes Femke Selders
Lijst Harry Bakker

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht