Nieuws

Lijst Harry Bakker draagt bij aan onderwijs en beweging.
22-06-2015

Onderwijs en sport vormen belangrijke pijlers voor de Lijst Harry Bakker om Drimmelen vitaal te houden. De Lijst Harry Bakker is daarom ook positief over de voorstellen voor het Dongemondcollege en de Cour.

Dongemondcollege

Op 25 juni wordt binnen de raadsvergadering een besluit genomen over de invulling van de renovatie van het Dongemondcollege, waarbij er een keuze moet worden gemaakt tussen een renovatie voor 10 of voor 15 jaar.
Ondanks dat er volgens de Lijst Harry Bakker enkele maanden geleden geen goede financiële verdeling lag voor de nieuwbouwplannen van de school, is de Lijst Harry Bakker nu wel positief over het huidige gezamenlijke renovatieplan van de gemeente en het schoolbestuur.
Naast de technische renovatie, wordt er tevens aandacht geschonken aan de duurzaamheid van het schoolgebouw en de onderwijskundige kwaliteit. Binnen de optie van 15 jaar wordt de school voorzien van zonnepanelen en wordt er een Talen- en Bétaplein ontwikkeld. Na de grootschalige opknapbeurt zal de school weer voldoen aan alle eisen, waardoor er voor leerlingen een goede basis wordt gecreëerd. Op deze manier draagt de Lijst Harry Bakker bij aan de kwaliteit van het onderwijs in Drimmelen.   

De Cour

Binnen de raadsvergadering van 25 juli wordt ook een besluit genomen over de toekomstige invulling van de sportvoorziening in Terheijden. De huidige sportzaal verkeert in slechte staat en voldoet niet meer aan de verwachtingen. Voorgesteld wordt om ter vervanging van de oude sportzaal, de faciliteiten rondom de Cour uit te breiden. De huidige sportzaal in de Cour wordt hierbij uitgebreid en aangepast. Volgens de Lijst Harry Bakker is dit een ideale oplossing, waarbij scholen en sportverenigingen gezamenlijk gebruik kunnen maken van de aanwezige voorzieningen. De Lijst Harry Bakker heeft hierbij aangegeven dat het belangrijk is dat de wensen van de gebruikers goed worden meegenomen, zodat iedereen op een goede en fijne wijze gebruik kan en blijven maken van de Cour. Daarnaast dient er aandacht te zijn voor de verkeersituatie en de parkeervoorzieningen voor auto's en fietsers rondom de Cour.

De Lijst Harry Bakker is positief over de voorstellen voor het Dongemondcollege en de Cour en draagt op deze manier bij aan het onderwijs en de beweging in Drimmelen. 

Marjolein Dikmans
Raadslid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht