Nieuws

Lijst Harry Bakker over Zorg, ondernemen en wonen in Drimmelen
12-10-2015

Afgelopen donderdag was de raadsvergadering met een aantal belangrijke onderwerpen.

Lijst Harry Bakker heeft hier dankzij goed voorbereidend werk, eerdere discussies in de gemeenteraad weer goede resultaten behaald voor de inwoners van de gemeente Drimmelen.

Mantelzorg en plaatselijke middenstand
Het mantelzorgcompliment is afgelopen donderdag weer in ere hersteld. Hierdoor kunnen degenen die mantelzorg krijgen hun vrijwillige verzorger een keer in het zonnetje zetten. Hiervoor wordt jaarlijks een bedrag van € 100 voor verstrekt. Onze partij vindt dit bedrag nog wel aan de lage kant en heeft ook gepleit om te kijken of dit geld door middel van een kadobon kan worden verstrekt die te besteden is bij de plaatselijke winkeliers. De kadobon dient dan wel een hoger bedrag dan deze € 100 te vertegenwoordigen. Op deze wijze kunnen we de mantelzorgers in het zonnetje zetten en de plaatselijke middenstand helpen. De vroegere Terheijdense molenwinkeliersbon was een groot succes. Lijst Harry Bakker zou toejuichen als een Drimmelse kadobon kwam en wil hier samen met de winkeliers graag over nadenken.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment? Kijk dan op www.swodrimmelen.nl.

De winkelstrip bij de Nieuwstraat in Lage Zwaluwe is ons een doorn in het oog en hier moet snel wat gebeuren.

Wonen
De bevolkingsgroei van Drimmelen kent een lichte groei. Dit ondanks alle mediaberichten over krimp in de kleinere kernen. Landelijke onderzoeken spreken elkaar tegen. Trekken mensen wel zo graag naar de grote stad? Men twijfelt erover. Lijst Harry Bakker is ervan overtuigd, dat mensen graag in Drimmelen willen blijven wonen, weer komen wonen of gaan wonen. Een voldoende aantal inwoners per dorp is van groot belang voor voorzieningen als scholen, openbare ruimte, sportclubs, winkels en speeltuintjes. In spelen en sport willen we fors gaan investeren door middel van kunstgras, uitbreiding sportcentrum de Cour en speelbossen. Ook willen we goede trapveldjes voor de jeugd aan gaan leggen. Met het wonen zijn we op de goede weg. Er zijn sinds lange tijd weer bouwplannen in Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe. In Made wordt continue gebouwd en in Terheijden gaat het plan Brabantstraat als een speer. Ook de woonmarkt Wagenberg georganiseerd door de dorpsraad was een succes en legt een gezonde basis om nog meer te bouwen dan op de hoek Kerkstraat-Dorpsstraat. We willen een gezonde mix bouwen van staterswoningen, woningen voor senioren (zowel huur als verhuur) als woningen die er voor zorgen dat mensen hun bestaande woning kunnen verkopen. Ook voor woningen in (collectief) particulier opdrachtgeverschap moeten er mogelijkheden komen.

Tot slot
5 november wordt de gemeentebegroting behandeld. Hiermee willen wij een gezonde basis leggen voor de toekomst van gemeente Drimmelen (verantwoord investeren in plaats van bezuinigen). Wij gaan graag in gesprek met u oever wat u belangrijk vindt voor de gemeente Drimmelen. U bent altijd welkom bij ons. Bel ons, mail ons, schrijf ons of spreek ons aan op straat of wordt lid. Voor contactgegevens zie www.lijstharrybakker.nl. Wij zijn er voor u!

< Terug naar nieuwsoverzicht