Nieuws

Samen gaan we voor een mooie toekomst van Drimmelen
30-11-2015

Bijna wekelijks schrijft de Lijst Harry Bakker een stukje in de lokale pers waarin zij aangeeft wat er bereikt is in het politieke Drimmelen. Vele andere partijen volgen inmiddels dit voorbeeld.

De onderwerpen zijn erg divers: blauw op straat, een goede zorg voor onze inwoners, inzet voor het verenigingsleven of de realisatie van een (nieuwbouw)plan. Dit schrijven is onderdeel van de politieke strategie waarin we zaken naar ons toetrekken. Maar eerlijk is eerlijk, regeren in gemeente Drimmelen kun je niet alleen, maar dit doe je samen. Wij als politiek verwachten dat scholen, bedrijfsleven, verenigingen en burgers samen de schouders onder bepaalde zaken zetten. Wij als politiek/overheid moeten dan ook het goede voorbeeld geven.
Lijst Harry Bakker wil politiek Drimmelen een compliment geven op welke wijze de laatste jaren hier invulling aan wordt gegeven. We kunnen verschillen uitvergroten, maar sterker is het om overeenkomsten te zoeken. We kunnen negatief opereren, maar positieve energie levert veel meer resultaten op. We kunnen elkaar afkraken, maar een compliment werkt aanzienlijk beter. Wij moeten een voorbeeld voor u zijn, zodat u uw positieve energie ook inzet voor de mensen, dieren, verenigingen of andere dingen in de gemeente Drimmelen of in uw eigen dorp.

We zien ook steeds meer mooie dingen ontstaan, soms eenmalig en soms structureel. Het verenigingsleven is de sociale motor van onze gemeente en onze winkeliers zijn de motor van onze lokale economie. Als overheid moeten we hier zorgvuldig en stimulerend mee omgaan.

We hebben het overwegend redelijk tot goed in de gemeente Drimmelen. Internationaal zien we een steeds grotere tweedeling in de samenleving, die ook lokaal kan doorwerken. De aanslagen in Parijs versterken dit en hebben ons veiligheidsgevoel aangetast.

Er gebeurt veel in de wereld en dit kunnen we niet allemaal beïnvloeden. Laten we sterk zijn en met name verbinding met elkaar zoeken, steun aan elkaar hebben en elkaar helpen. De kerstperiode komt er weer aan. Een periode waarin we elkaar opzoeken, familie en vrienden.
Maar ook het gewone leven gaat door. Een bosje bloemen voor een bekende, een vriend helpen met een klusje, een boodschap doen voor de buurvrouw, een donatie of actie voor het goede doel. Vaak zijn het de kleine dingen in ons dagelijks leven die we erg waarderen en waar we positieve energie uithalen. Dit brengt mooie en warme gevoelens met zich mee. Een mooi vooruitzicht en dierbaar goed bedenk ik me als ik onder de klanken van Imagine van John Lennon mijn laatste zinnen van dit stuk schrijf.

Lijst Harry Bakker
Jan-Willem Stoop
< Terug naar nieuwsoverzicht