Nieuws

Spraakvermaak-team en Dhr. Fens uit Wagenberg: reuze bedankt!
09-02-2009

Afgelopen zondag 8 februari had ik de eer om gastpresentatrice te mogen zijn bij de 10de editie van “Spraakvermaak” in Café Ons Thuis in Terheijden. Het was erg druk: mensen stonden in de rij voor de entree en uiteindelijk was het helemaal uitverkocht!

Als eerste moest ik het podium betreden, waarna door Dik van Beest aan mij vragen werden gesteld over of mijn studie - criminologie - goed van pas komt bij het raadswerk en de raadsleden en wie er als nummer 1 op de kieslijst van Lijst Harry Bakker komt te staan. Vervolgens kwam Hans Dulfer aan bod en legde hij Dik en mij toch wel enigszins het zwijgen op. Hij vertelde onder andere over zijn carrière als autoverkoper en over zijn frustraties ten opzichte van de platenmaatschappijen. Aan het einde van het gesprek gooide hij een aantal usb-sticks de zaal in, welke de mensen volgens hem zoveel mogelijk moesten kopiëren.

Daarna kwam Rob Geerards aan het woord in zijn column over zijn werk als uitvaartverzorger. Indrukwekkend vond ik, want hoe vaak we ook geconfronteerd worden met de dood, nadenken over de ervaringen van uitvaarverzorgers doen we niet veel en zijn column zette je echt aan het denken. Na het prachtige muzikale intermezzo van Tini van Gool, was het tijd voor de quiz  met Jan Buys en Walter van Alphen over het Witte Kerkje in Terheijden dat dit jaar 200 jaar bestaat. Walter werd uiteindelijk de winnaar na de shoot-out en sleepte de Spraakvermaak-trofee in de wacht.

Op het pontje stond ditmaal Tim Lips, iemand waar ik erg trots op ben vanwege zijn goede prestatie tijdens de Olympische Spelen in Hong Kong. Daarna werd ik echter diep in mijn ziel geraakt door de vaste column van Johan van der Vlist. Normaal gesproken krijg ik bij zijn columns tranen in mijn ogen van het lachen, maar dat was ditmaal niet het geval. Johan had het namelijk over zijn hond, zijn trouwe maat, die hij aan het einde van 2008 heeft moeten laten inslapen. Laat ik nou net hetzelfde meegemaakt hebben met ons hondje aan het einde van 2008... Alles wat Johan had meegemaakt, heb ik eveneens in die periode meegemaakt en ik zag heel de afscheidsfilm weer opnieuw afgespeeld worden. Toch is het ook mooi om daar bij stil te blijven staan. Ik heb zestien jaar zielsveel van mijn hondje gehouden en ben haar dankbaar voor alle mooie momenten die ik met haar heb meegemaakt. Die herinneringen zal ik blijven koesteren.

Hoogtepunt van de middag was Alexander Pechtold, een indrukwekkende politicus waar ik nog veel van kan leren. Hij bracht de humor weer terug in de zaal en kreeg een aantal stevige vragen voor zijn kiezen. Zo zal hij niet met Wilders in de coalitie stappen, wil hij fractievoorzitter van D'66 blijven en ziet hij een mogelijke samenwerking in de toekomst met de Lijst Bakker wel zitten! Het meest spraakmakend was echter zijn optreden als veilingmeester ten bate van het Witte Kerkje in Terheijden, waarbij een lunch met Pechtold in Nieuwspoort en het gedachtegoed van D'66 in de aanbieding waren. Pechtold kwam na vele biedingen uit op een bedrag van €400, hetgeen geboden werd door Dhr. Fens uit Wagenberg. De editie werd zoals we zijn gewend, afgesloten met een humoristisch en vocaal mooi slotlied van de Sox.

Als klap op de vuurpijl nodigde Dhr. Fens mij uit om samen met hem te gaan lunchen met Pechtold in Den Haag. Dat vond ik een geweldige verrassing en ik verzeker Dhr. Fens dat we daar een gezellig dag van gaan maken! Al met al dus een heel gezellige en leerzame middag die ik onder het genot van een pilsje heb afgesloten. Spraakvermaak-team en Dhr. Fens: bedankt voor de geweldige middag. Mijn dag kon echt niet meer stuk!

Roxanne Heijmans

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht