Nieuws

Lijst Harry Bakker neemt initiatief
18-01-2016

Een aanbevelingsbrief voor OBS ’t Klaverblad in Drimmelen zal naar minister gestuurd worden, gesteund door alle politieke partijen van gemeente Drimmelen.

In de laatste raadsvergadering van 2015 kreeg de openbare basisschool ‘t Klaverblad tot vreugde van Lijst Harry Bakker toch nog aandacht. Want …..hoe staat het nu met ’t Klaverblad? Blijft het nu open of gaat het dicht? Laatst stond in een bericht van BN de Stem dat het schoolbestuur OBO (Stichting Openbaar Basisonderwijs) een brief gaat sturen met een dispensatie verzoek aan de minister toch ’t Klaverblad open te houden. De school heeft immers een flinke stijging gemaakt in het leerlingenaantal dus zou het een tweede kans moeten verdienen. (in zeer korte tijd van 7 naar 18 leerlingen)

Lijst Harry Bakker heeft het initiatief genomen om namens de gehele gemeenteraad de minister een aanbevelingsbrief te schrijven. Net voor afgelopen kerstdagen heeft Lijst Harry Bakker die aangeboden aan de burgemeester Gert de Kok waarop vervolgens deze aanbevelingsbrief verstuurd is naar de heer Goosens, directeur van de OBO.
Onze raads breed gedragen brief kan dan door de heer Goosens gebruikt worden als extra ondersteuning het ministerie dispensatie te vragen deze mooie school in hartje Drimmelen dorp open te houden.

In de brief hebben we geschreven wat de school betekent voor de gemeente Drimmelen in het dorp Drimmelen. Wat het betekent als er geen school meer is in dit dorp. Hoe het dan staat met de leefbaarheid in dit dorp. In meerdere publicaties in Weekblad ‘t Carillon en tijdens verschillende gemeentelijke vergaderingen heeft Lijst Harry Bakker alsmaar duidelijk gemaakt dat we erop STAAN dat deze school open blijft in het dorp Drimmelen.

We spreken dan ook vurig de wens uit dat OBO zo snel mogelijk dit zo belangrijke verzoek aangaande onze gemeente aan mevrouw Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal sturen. Niet geschoten is altijd mis!

De aanbevelingsbrief kunt u HIER lezen

Femke Selders, raadslid Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht