Nieuws

Lijst Harry Bakker vindt dat het anders kan!
29-02-2016

De Goederenbank, helaas niet meer weg te denken, ook voor bewoners uit onze gemeente. Niet alleen broodnodig voor uitgifte van goederen, voedsel, kleding etc, maar een veel groter onzichtbaar, vaak niet erkend en herkend, sociaal probleem is er onlosmakelijk mee verbonden.

Juist bij het afhalen is het hebben van contactmomenten zeer belangrijk. Lijst Harry Bakker heeft dan ook respect en waardering voor alle vrijwilligers die de goederenbank draaiende houden met alles wat het met zich meebrengt!

In gesprek

Maandenlang is Lijst Harry Bakker al in gesprek met Goederenbank de Baronie in Oosterhout, de dichtstbijzijnde voorziening ook voor bewoners uit onze gemeente Drimmelen. Er blijkt een groep te bestaan die er nu geen gebruik van kan maken. Men is niet in gelegenheid om de afstand naar Oosterhout te kunnen afleggen; geen vervoer, geen anderen die voor hen afhalen, geen budget voor openbaar vervoer. Zo wordt dus wekelijks een pakket met de eerste basisbehoeften gemist.

Verbinden

Lijst Harry Bakker vindt dat het anders kan en probeert verbindingen te leggen tussen bepaalde partijen. Waarom niet een uitdeelpunt binnen onze eigen gemeente grenzen? Dan is het toch beter bereikbaar voor een grotere groep? Dan kunnen er tóch sociale contacten opgedaan worden en sociale controle uitgeoefend worden?

Aan de orde

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen 25 februari heeft Lijst Harry Bakker dit alles aan de orde gesteld. Portefeuillehouder Hans Kuipers heeft toegezegd voor eind april aanstaande de gemeenteraad te informeren hoe ver de ontwikkelingen zijn met bij elkaar gebrachte partijen. Lijst Harry Bakker is blij hiermee.
Maar zoals u van ons gewend bent houden wij ook hier de bekende vinger aan de pols. Wij spreken de wens uit dat er inderdaad een faciliteit komt in onze eigen gemeente!

 

Femke Selders
Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht