Nieuws

Lijst Harry Bakker denkt ook aan gezondheid in onze gemeente
21-03-2016

Het nieuws volgend komt er veel op ons af, van belastingen tot zzp’ers, van ongelukken tot het weer, van sport tot vermaak en alles daartussen.

De laatste tijd schrikken wij van de berichtgeving in de media over diverse aspecten die onze gezondheid aangaan.

Zoals….

Bij Shell Moerdijk is maandenlang een giftige stof in de lucht ontsnapt en de burgemeester zegt: “We weten dat de luchtkwaliteit hier in West-Brabant niet zo goed is”.
Vanwege de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 km/h is er bezorgdheid over de gevolgen voor de mens. Onderzoek van Milieudefensie rept van een kortere levensverwachting van 20 maanden vlak naast de snelweg door de verhoogde fijnstof die optreedt, maar de Kamerleden in Den Haag twijfelen nog.
En dan is er in Dordrecht ook nog een onderzoek naar de impact van C8 dat jarenlang in de lucht is uitgestoten door Du Pont en mogelijk gevolgen heeft voor het milieu en drinkwater.

Gezondheid

Realiseren we ons hoe belangrijk dit is? Elke dag ademen we voornamelijk in onze gemeente Drimmelen de lucht in die we nodig hebben om te leven en te functioneren. Naast geluk, welzijn en voldoende middelen om in onze levensbehoefte te voorzien is gezondheid ook een belangrijk onderwerp. Voor nu en later! Staan we hier wel voldoende bij stil? En realiseren we ons de gevolgen wat het betekent als je dicht bij de snelweg (in het artikel de A27) woont en je dan anderhalf jaar eerder dood gaat……? Hopelijk kunnen we hier nog iets tegen doen. Door maatregelen te nemen, de situatie eens goed te analyseren en met oplossingen te komen!

Laat ons weten!

Wilt u hier meer over weten of heeft u opmerkingen c.q. ideeën over de luchtkwaliteit en de gezondheidsaspecten?
Laat het ons weten via info@lijstharrybakker.nl want wij zijn er voor u en een betere toekomst!

Lijst Harry Bakker

< Terug naar nieuwsoverzicht