Nieuws

Luchtkwaliteit meten via (gratis) aardbeienplantje. Doe mee!
04-04-2016

De laatste tijd is er meer belangstelling voor onze gezondheid en vorige week stond er in de krant ook een artikel over de verontreiniging in Brabant (Atlas Leefomgeving).

Als lokale politieke partij heeft de Lijst Harry Bakker actie ondernomen!

Project

In de gemeente Drimmelen wordt de komende maanden een interessant project gehouden. De Universiteit van Antwerpen gaat de relatieve luchtkwaliteit meten door, verspreid over de hele gemeente, de opname van fijnstof e.d. in aardbeien-bladeren te meten via een nulmeting en een meting medio juni. Samen met studenten van de Avans en de Madese Natuurvrienden gaan de mensen van de Lijst Harry Bakker aan de slag. Op vrijdag 8 april gaan we iets meer dan 300 plantjes Elsantha in een pot met grond zetten. Die delen we dan zaterdagochtend 9 april vanaf 10 uur uit op de locatie Kievitstraat 3 Made (clubhuis MNV).

Kick-off

In het clubhuis van MNV vindt dinsdagavond 12 april vanaf 19.30 uur een openbare kick-off plaats door professor Roeland Samson en een medewerkster van de Universiteit van Antwerpen, die de wetenschappelijke metingen en rapportage doen. De studenten van de Avans verzorgen de presentatie. Op de achtergrond houden we contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD en de provincie Noord-Brabant. Mogelijk komt er later nog een congres en/of presentatie van de resultaten en de vervolgstappen.

Gratis maar OP=OP

Graag nodige wij de inwoners van Drimmelen uit om mee te doen! Via de Facebook pagina AIRbezen Drimmelen zijn al enkele tientallen opgaven binnen (aanmelden met postcode en huisnummer kan ook via airbezendrimmelen@ziggo.nl) Er kunnen maximaal zo’n 300 mensen meedoen. Liefst verspreidt over de hele gemeente i.v.m. een zo goed mogelijke spreiding en meetresultaat. De eerste aanmelding kwam uit de Biesbosch! Het enige wat je hoeft te doen is dus zaterdagochtend het gratis aardbeienplantje komen ophalen, maar…OP=OP. Via je postcode en huisnummer krijg je een nummer (plakken we op het potje) en een protocol. Verzorgen is niet lastig (1x per week water geven) en alleen het plukken van de blaadjes in juni vraagt nog wat expertise, maar dat staat in het protocol en de mediakanalen. Medio juni heeft u dan lekkere aardbeien! Dus meldt u aan, kom zaterdag uw plantje ophalen en kom dinsdagavond 12 april aanstaande naar de startbijeenkomst voor meer informatie over dit bijzondere project.

Lijst Harry Bakker

Meer informatie:

https://www.facebook.com/airbezendrimmelen/?fref=ts airbezendrimmelen@ziggo.nl

www.lijstharrybakker.nl
Harry Bakker 06-47472569

< Terug naar nieuwsoverzicht